Адаптивний карантин — як працюватимуть кафе і ресторани
https://racurs.ua/ua/n150569-adaptyvnyy-karantyn-yak-pracuvatymut-kafe-i-restorany.htmlРакурсАдаптивний карантин змінює графіки роботи кафе та ресторанів. З 24 лютого в Україні буде діяти карантин жовтого рівня з такими ж обмеженнями, як і зараз, але й з новими послабленнями.
У таких умовах дозволено проведення масових і спортивних заходів (одна людина на 4 кв. м на відкритому повітрі, заповнюваність залів не більше 50%), а кафе, ресторани працюватимуть з 7.00 до 00.00. В інший час доби дозволяється виконання замовлень тільки на виніс.
Заклади освіти можуть відвідувати групи понад 20 осіб.
Якщо в регіоні перевищено епідпоріг захворювання на грип та ГРВІ або завантаженість ліжок перевищує 65%, або кількість тестів на COVID-19 за тиждень буде меншою 300 на 100 тис. населення, а госпіталізацій — не менше 60, коефіцієнт виявлення COVID-19 становитиме 20%, збільшення загального числа госпіталізацій більш ніж на 50% за тиждень, в області встановлять помаранчевий рівень без посилення карантину.
Якщо впродовж трьох днів будуть перевищені два і більше показники помаранчевого карантину, то в регіоні запровадять червоний рівень. У такому випадку закриють кафе і ресторани, ТРЦ, школи, спортзали, але залишать громадський транспорт.
Нагадаємо, що наразі Кабмін продовжив карантин до 30 квітня 2021 року.