Новини
Ракурс
Свинина. Фото: istock

Свинина від українських виробників може зникнути з прилавків — причина

3 лис 2021, 17:07

Українська свинина може зникнути з прилавків — тенденції в промисловому свинарстві свідчать про поступове «згортання» галузі.


.

Реалізація свиней на забій за три квартали 2021 року зросла на 13,3% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, але це не свідчить про позитивну тенденцію. Про це повідомляє ArgoTer.

За аналізований період на забій відправили 3,85 млн промислових свиней (+12,6%) середньою масою 110 кг (на 1 кг більше ніж у січні-вересні 2020. Сукупна жива маса тварин, реалізованих на бійні та м’ясокомбінати, склала 423,7 тис. тонн, що на 50 тис. тонн чи 13,3% більше, ніж за три чверті 2020 року.

Водночас приріст обсягів вирощування промислової свинини менший — 9,8% чи 39,4 тис. тонн. Тому з 441,8 тис. тонн отриманого підприємствами приросту живої маси свиней 96% спрямували на забій.

В 11 з 24 регіонів України обсяги забою свинини перевищили її вирощування, що свідчить про поступове вирізання поголів’я — «згортання» діяльності промислових свиногосподарств, — зазначають аналітики.

Цю гіпотезу підтверджує скорочення приросту промислового поголів’я до 3,8% проти понад 12% на початку року. Це означає, що незабаром підтримувати внутрішню пропозицію на рівні першої половини 2021 року вже не вдасться, вважають експерти.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Україні за період із серпня 2020 року по серпень 2021 року подорожчали всі продукти тваринного походження. Також подорожчали сигарети вітчизняного виробництва, пиво, горілка та столові вина.

Джерело: Ракурс


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter






Загрузка...