Апельсиновий сік корисніший за свіжий фрукт
https://racurs.ua/ua/n43474-apelsynovyy-sik-korysnishyy-za-svijyy-frukt.htmlРакурсЗокрема, апельсини багаті такими речовинами, як каротиноїди і флавоноїди. Вони мають багато корисних властивостей, наприклад, знижують ризик деяких онкологічних захворювань і серцево-судинних патологій. Експеримент показав, що процес виробництва пастеризованого апельсинового соку деякою мірою знижує вміст каротиноїдів і вітаміну С, однак, при цьому значно підвищується біодоступність цих речовин. Це означає, що організм може засвоїти набагато більше речовин із соку, повідомляє Meddaily.
Водночас, експерти зазначили, що в будь-якому випадку не варто зловживати фруктовим соком, оскільки попередні дослідження показали, що він підвищує кров’яний тиск. У людей, які регулярно п’ють цей популярний напій на сніданок, центральний артеріальний тиск (тиск в аорті) значно вищий, аніж у тих, хто п’є його зрідка. У свою чергу, високий центральний артеріальний тиск збільшує ризик інфаркту, стенокардії і когнітивних порушень.