Новини
Ракурс

Апельсиновий сік корисніший за свіжий фрукт

26 січ 2015, 12:39

Зокрема, апельсини багаті такими речовинами, як каротиноїди і флавоноїди. Вони мають багато корисних властивостей, наприклад, знижують ризик деяких онкологічних захворювань і серцево-судинних патологій. Експеримент показав, що процес виробництва пастеризованого апельсинового соку деякою мірою знижує вміст каротиноїдів і вітаміну С, однак, при цьому значно підвищується біодоступність цих речовин. Це означає, що організм може засвоїти набагато більше речовин із соку, повідомляє Meddaily.

Водночас, експерти зазначили, що в будь-якому випадку не варто зловживати фруктовим соком, оскільки попередні дослідження показали, що він підвищує кров’яний тиск. У людей, які регулярно п’ють цей популярний напій на сніданок, центральний артеріальний тиск (тиск в аорті) значно вищий, аніж у тих, хто п’є його зрідка. У свою чергу, високий центральний артеріальний тиск збільшує ризик інфаркту, стенокардії і когнітивних порушень.

Джерело: MEDdaily


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter