У Києві подорожчав хліб
https://racurs.ua/ua/n61905-u-kyievi-podorozhchav-hlib.htmlРакурсЯк повідомляє прес-служба компанії, з моменту останнього підвищення цін, яке відбулося 18 лютого 2015 року, в Україні загострилася економічна ситуація і спостерігалися інфляційні процеси, при цьому вартість всіх складових хліба зросла.
У результаті «Київхліб» виявився нездатним перекривати витрати на виробництво за рахунок внутрішніх резервів, відзначають у ПАТ.
Зокрема, компанія звертає увагу на зростання вартості борошна, газу, електроенергії та іншої сировини, що використовується у хлібобулочній продукції (зокрема, цукру, олії, дріжджів і солі). Крім того, на законодавчому рівні збільшився розмір мінімальної зарплати, підкреслюється у повідомленні.
У підприємстві зазначають, що для покриття діяльності «Київхлібові» не вистачає оборотних коштів.
«Для відновлення стабільної роботи (...) було прийнято рішення підвищити ціни на основні (масові) сорти хліба», — йдеться в повідомленні ПАТ.
У той же час ціни на три види хліба — український домашній 0,95 кг, пшеничний київський Іс., 0,65 кг і батони звичайні в/с, 0,5 кг, які продають у мережі фірмової торгівлі, за умовами інвестиційних договорів не підвищаться.
Раніше в Мінагрополітики повідомили, що ціни на хліб, молоко і м’ясо в Україні до кінця року підростуть на 5-7%.