Ракурсhttps://racurs.ua/
Продукти з великою кількістю жиру розвивають рак товстої кишки - вчені, фото: pixabay
Продукти з великою кількістю жиру розвивають рак товстої кишки — вчені
https://racurs.ua/ua/n129988-produkty-z-velykou-kilkistu-jyru-rozvyvaut-rak-tovstoyi-kyshky-vcheni.htmlРакурсРак товстої кишки розвивається через вживання великої кількості продуктів з високим вмістом жиру.
.
Наукові співробітники Ратгерського університету в США провели дослідження. Дані опубліковані на порталі EurekAlert!
Експерти відзначають, що два гени HNF4A і HNF4G присутні в стовбурових клітинах кишечника. Вони можуть спровокувати розвиток раку товстої кишки. Також забезпечують правильне функціонування слизової оболонки кишечника.
Ця генетична структура забезпечує стовбурові клітини енергією. У харчовому раціоні з великою кількістю жиру стовбурові клітини збільшуються. Це підвищує ризик розвитку пухлин. Надалі американські вчені запланували провести додаткові дослідження.
Експерти радять дотримуватися здорового харчування. На їхню думку, цей спосіб є одним з ефективних способів профілактики онкологічних захворювань.
Раніше вчені назвали бактеріальні інфекції справжньою причиною розвитку раку. Було оголошено, що взаємодія між бактеріями і глікопротеїном MUC1 здатна стати причиною розвитку ракових захворювань.