Новини
Ракурс
Продукти з великою кількістю жиру розвивають рак товстої кишки - вчені, фото: pixabay

Продукти з великою кількістю жиру розвивають рак товстої кишки — вчені

26 лис 2019, 17:54

Рак товстої кишки розвивається через вживання великої кількості продуктів з високим вмістом жиру.


.

Наукові співробітники Ратгерського університету в США провели дослідження. Дані опубліковані на порталі EurekAlert!

Експерти відзначають, що два гени HNF4A і HNF4G присутні в стовбурових клітинах кишечника. Вони можуть спровокувати розвиток раку товстої кишки. Також забезпечують правильне функціонування слизової оболонки кишечника.

Ця генетична структура забезпечує стовбурові клітини енергією. У харчовому раціоні з великою кількістю жиру стовбурові клітини збільшуються. Це підвищує ризик розвитку пухлин. Надалі американські вчені запланували провести додаткові дослідження.

Експерти радять дотримуватися здорового харчування. На їхню думку, цей спосіб є одним з ефективних способів профілактики онкологічних захворювань.

Раніше вчені назвали бактеріальні інфекції справжньою причиною розвитку раку. Було оголошено, що взаємодія між бактеріями і глікопротеїном MUC1 здатна стати причиною розвитку ракових захворювань.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter






Загрузка...