Новини
Ракурс
Цукерки вбили чоловіка у США — небезпечний інгредієнт назвали лікарі — новини США

Локричні цукерки вбили чоловіка у США — лікарі назвали небезпечний інгредієнт

24 вер 2020, 18:50

Цукерки вбили чоловіка у США — 54-річний будівельник з Массачусетса раптово втратив свідомість і помер від зупинки серця в ресторані. За словами лікарів, він щодня впродовж кількох тижнів з’їдав щонайменше пачку локричних мармеладок.


.

Смерть настала внаслідок надмірного вживання локричних цукерок (для приготування котрих використовують рослину солодкий корінь), що містить гліциризинову кислоту. Ця кислота здатна викликати гіпертонію, гіпокаліємію, метаболічний алкалоз, фатальні аритмії і ниркову недостатність. Такі симптоми спостерігалися і у загиблого чоловіка, пише ВВС.

Гіпокаліємія — це коли рівень калію в крові людини стає небезпечно низьким. Відомо, що пацієнт також нещодавно змінив тип солодощів — за кілька тижнів до смерті він «перемкнувся» з твердих продуктів зі смаком червоних фруктів на інші, приготовлені з чорної локриці.

Подальше розслідування встановило, що причиною його гіпокаліємії був недавній перехід на льодяники, що містять локрицу, — зазначив лікар Ендрю Лундквіст.

Вживання 56 г локриці в день протягом двох тижнів може викликати проблеми з серцевим ритмом, особливо у людей, котрим за 40 років. Тому Управління з санітарного нагляду за харчовими продуктами і медикаментами США дозволяє до 3,1% вмісту гліциризинової кислоти в їжі, але багато виробників цукерок та інших локричних продуктів не розкривають їх зміст.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter






Загрузка...