Вчені розробили меню проти зимової хандри
https://racurs.ua/ua/n40386-vcheni-rozrobyly-menu-proty-zymovoyi-handry.htmlРакурсЗокрема, експерти радять як мінімум двічі на тиждень включати в свій раціон рибу (скумбрію, форель, тунця), а м'ясо при цьому вибирати нежирне, пише «Медична інформаційна мережа».
Крім того, за словами фахівців, поліпшенню настрою сприяє морква, помідори і червоний перець. А на десерт в цю пору року чудово підійдуть апельсини, фейхоа, яблука та груші. Вони цінні не тільки вітамінами, але й яскравим кольором, що чинить позитивний вплив на нервову систему. Навіть при декоруванні будинку лондонцям радять використовувати помаранчевий колір, що підвищує настрій.
Ще одна порада британських учених — включити в зимове меню шоколад, особливо у вигляді гарячого напою. Він допоможе не лише зігрітися, але й підвищити рівень серотоніну, який подарує гарний настрій.