Новини
Ракурс

Рівняння на Гройсмана

Сьогодні верховний головнокомандувач Збройних сил та за сумісництвом президент Петро Порошенко зробив для себе надзвичайне відкриття, про що повідомив читачів Facebook: виявляється, в Україні надмірна кількість генералів та старших офіцерів.


.

Саме тому Петро Олексійович звернувся до Міноборони, МВС, СБУ, Прикордонслужби, Нацгвардії, Зовнішньої розвідки, УДО, Держслужби з надзвичайних ситуацій провести аналіз співвідношення посад вищого офіцерського складу до загальної чисельності військовослужбовців і доповісти пропозиції щодо зменшення чисельності начальницького (генеральського) складу.

Дуже правильна і вчасна пропозиція, я її повністю підтримую.

І пропоную тримати рівняння на Гройсмана, який своїм прикладом доводить відданість вищезазначеним реформам: в чинному уряді вдвічі збільшили кількість простих віце-прем’єрів — до шести, додати першого віце-прем’єра, усіма ними керує прем’єр-міністр, пригадати усіх міністрів навіть не вистачить пальців рук і ніг.

У той же час в бідолашній Англії в уряді Її Величності була лише одна посада простого віце-прем’єра, і ту скоротили в 2015 році.

Страшно казати, але десятою економікою світу керує уряд у складі одного прем’єра, 21 міністра та іще 8 інших осіб в статусі міністра.

Куди їм до України! Дивуюсь тільки, як Британію ще не здолав управлінський колапс...

І навпаки, в російському уряді один перший і сім (!) простих віце-прем’єрів.

Не важко зрозуміти, які саме приклади наслідує уряд Гройсмана-Порошенка попри нагадування для фейсбучної аудиторії про якісь там «євроатлантичні моделі управління».

Тому я повністю підтримую нашого президента: давно слід скоротити роздмухані генеральські роти та батальйони. Але доцільно було б розпочати цю реформу на власному прикладі — і скоротити політичних дармоїдів в уряді.

Проте історичний досвід засвідчує: будь-яке скорочення бюрократичного апарату в наших широтах призводить лише до його стрімкого збільшення...


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter