Новини
Ракурс

Семен Глузман: «Миротворець» — гидка історія

Сумна історія. І навіть мерзотна. Це я про творчу знахідку сайту «Миротворець». Розумію, інформація є серйозною зброєю. Майже летальною. Не здивуюся, якщо хтось із наших гарячих голів запідозрить в походженні публікації списку акредитованих в ДНР-ЛНР журналістів самого Путіна. За відомим принципом: кому це вигідно. Йому і вигідно. Йому, а не нашому Петру Порошенку. А хтось, зовсім гарячий головою, запідозрить у співпраці з Путіним Авакова з Геращенком (оскільки «Миротворець» створили і «тримають» вони).


.

Гидка історія. Все в ній очевидно, копатися в подробицях немає сенсу. Була б у нас правова держава, доводити що-небудь не було б необхідності. Але у нас — не правова. У нас — пострадянська, де найнижчий в ієрархії правовий акт конкретного відомства або переконливий телефонний дзвінок важливіше за Конституцію і Закон. Раніше таку державу називали тоталітарною, а зараз...

Залишу приватну тему «Миротворця». Тут все вже сказано. Навіть міністр Аваков взяв участь. Нагадаю про серйозність загальної проблеми. Відносно нещодавно цілком холодні голови у вітчизняній наркології (тоді була окрема спеціальність, як в СРСР) разом з народним депутатом, який вміє рахувати гроші, вирішили зібрати інформацію про своїх клієнтів, лікарів і т. д. і т. п. З єдиною і дуже високою метою: зрубати бабло. Благородно і гуманно торгуючи медичними довідками. Називався цей бенкет думки створенням реєстру. Подробиці не повідомляю, оскільки вся ця операція була своєчасно зупинена співробітниками офісу українського омбудсмена. Спасибі Валерії Лутківській, вона пояснила ситуацію та її наслідки (а могли бути дуже серйозні!) особисто міністру охорони здоров'я Олександру Квіташвілі. Той відреагував негайно.

Ми, Україна, підписуємо всі міжнародні декларації, конвенції, пакти та інші угоди. Ми дуже хочемо бути членами усіх престижних міжнародних клубів, як державних, так і недержавних. Ми беремо участь у більшості конференцій, конгресів і симпозіумів ООН, Ради Європи, Європейського Союзу тощо. І ось — ганебна, очевидно ганебна публікація на сайті «Миротворець». Такі публікації дозволяють собі африканські диктатори і латиноамериканські авторитарні режими. І ми, напів’європейська Україна, собі дозволили. Не протухла й смердюча наша прокуратура, не СБУ, яка загрузла в непрофесіоналізмі й безвідповідальності, а МВС, що стало, нарешті, на шлях виправлення (їхній, їхній сайт «Миротворець»).

Погана трапилася з нами історія, пані та панове. Зокрема з нашим поліцейським відомством, що інтенсивно реформується. 


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter