Споживання бобів зміцнює здоров’я серця — учені
https://racurs.ua/ua/n129762-spojyvannya-bobiv-zmicnuie-zdorov-ya-sercya-ucheni.htmlРакурсСпоживання плодів сочевиці, гороху та інших бобових знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, ішемічної хвороби серця та високого кров’яного тиску.
Про це свідчать результати проведеного американськими ученими відповідного дослідження, повідомляє видання EurekAlert з посиланням на статтю в журналі Advances in Nutrition
Учені, проаналізувавши дані відповідних спостережень за здоров’ям, встановили, що серед учасників дослідження в тих, хто споживає більше бобових, рівень захворюваності на серцево-судинні захворювання, ішемічну хворобу серця та гіпертонічну хворобу знизився на цілих 10% порівняно з тими, хто мав найменший рівень споживання.
Серцево-судинні захворювання — провідна у світі причина смерті, — наголошують учені. — Це дослідження показує, що є недорогий і доступний продукт харчування, який може це змінити: квасоля.
Як стверджують автори дослідження, квасоля та інші бобові приносять користь здоров’ю серцево-судинної системи, оскільки вони не лише містять клітковину, рослинний білок та інші мікроелементи, але й не містять холестерину, мають низький вміст жиру та низький глікемічний індекс (показник, який відображає, з якою швидкістю харчовий продукт перетворюється в організмі на глюкозу. Для більшості людей їжа з низьким глікемічним індексом бажаніша).
Дієтичні рекомендації передбачають споживання близько трьох чашок бобових на тиждень.
Просто додавання більшої кількості квасолі до наших тарілок може бути потужним інструментом у боротьбі із захворюваннями серця та зниженням артеріального тиску, — наголошують учені.
Нагадаємо, учені нещодавно встановили, що червоне і біле м’ясо однаково погано впливають на рівень холестерину.