За 10 тис. дол. продали півкілограма першої черешні у Японії
https://racurs.ua/ua/n148705-za-10-tys-dol-prodaly-pivkilograma-pershoyi-chereshni-u-yaponiyi.htmlРакурсПівкілограма черешні врожаю 2021 року продали майже за 10 тис. дол. Торги відбулися у японській префектурі Ямагата.
За 500 грамів віддали мільйон ієн. Високу ціну японці пояснюють технологією вирощування, повідомляє РИА «Новости» з посиланням на асоціацію сільськогосподарських кооперативів Японії.
Проданий лот зібрали з декількох десятків добірних великих плодів сорту Сатонісікі, який є найбільш раннім.
Настільки висока вартість черешні багато в чому обумовлена складною технологією вирощування: дерева ростуть в спеціальних діжках.
З червня по початок жовтня їх тримають у холодильнику, а потім переносять в теплицю. У теплиці вдень підтримується температура 25 градусів, вночі — приблизно 13 градусів. Японське місто Тенді, де вирощують цей сорт черешні, пишається тим, що його врожаї — найдавніші в країні.
Префектура Ямагата традиційно вважається постачальником найсмачнішою в Японії черешні — на неї припадає три чверті всієї вирощеної в Японії черешні. Зазвичай перші плоди з’являються лише в кінці весни або на початку літа.