Необхідний для зниження рівня холестерину продукт назвали вчені
https://racurs.ua/ua/n161412-neobhidnyy-dlya-znyjennya-rivnya-holesterynu-produkt-nazvaly-vcheni.htmlРакурсАвокадо — продукт, вживання якого з їжею допоможе знизити рівень холестерину в крові.
Щоденне вживання цього фрукта не лише покращує різноманітність бактерій у кишківнику, але і допомагає знизити рівень поганого холестерину в крові. Це робиться коштом високого вмісту в продукті мононенасичених жирних кислот. Таке відкриття зробили американські науковці, повідомляє японське видання «Ніхон кейдзай».
У ході наукового дослідження взяли участь 163 особи у віці від 25 до 45 років з індексом маси тіла не менше 25 при нормі нижче цього показника. Учасників експерименту розділили на дві групи і надали їм раціон з однаковою кількістю калорій. При цьому чоловіки й жінки з однієї групи вживали авокадо. Порція складала 175 та 140 грамів відповідно.
Результати дослідження показали, що ті, хто щодня вживав авокадо, володіли великою кількістю бактерій, які ферментують і розщеплюють харчові волокна, і меншою кількістю жовчних кислот в кишківнику, які призводять до запалення.
Нагадаємо, науковці з’ясували, що люди схильні запам’ятовувати місцеперебування висококалорійної їжі краще, ніж здорової через інстинкти «мисливця-збирача». Таким чином люди полюбляють фастфуд більше, аніж здорову їжу.
Джерело: «Ніхон кейдзай»