Новини
Ракурс
Приготування кулешу. Фото: Час Чернігівський

Рекордний куліш з таємним інгредієнтом приготували у Чернігові (ФОТО)

9 січ 2022, 21:07

У Чернігові встановили рекорд з приготування кулешу — традиційної святкової козацької страви, яку готували просто неба впродовж кількох годин у казані.


.

Нагодувати ним вдалося понад тисячу містян. Про це повідомляє «Час Чернігівський».

Приготування кулешу. Фото: Час Чернігівський

Це — абсолютний рекорд Чернігова, що й підтвердили відповідним документом. Для того, аби приготувати понад тисячу порцій кулешу, організаторам знадобився 200-літровий казан. Процесом керували кухарі-аматори. Вони дотримувалися особливого поліського рецепта, який передають з покоління у покоління.

Усіх своїх секретів кухарі не розкрили, але розповіли про один із «таємних інгредієнтів». Трави для кулешу — м’яту, чорнобривці, чебрець та полин — збирають у ніч проти Івана Купала, о 4.00. Страву варять чоловіки, хоча сам процес традиційно супроводжується жіночим співом.

Приготування кулешу. Фото: Час Чернігівський

Це переважно пшоняна страва на м’ясній юшці або на воді, яку затирають салом із цибулею і часником. Його можна приготувати як вдома, так і у польових умовах. Через це його часто варили козаки, коли вирушали у військові погоди. Страву готують упродовж кількох століть, тож до наших днів дійшли багато різних рецептів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що до Книги рекордів України потрапив величезний банер, який 1 січня вивісили на будівлі Тернопільської облради з нагоди 113-ї річниці від дня народження провідника ОУН Степана Бандери.

Джерело: Час Чернігівський

Джерело: Ракурс


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter






Загрузка...