Новини
Ракурс

Не ціни зробили українців бідними — вважає Гройсман

Поки вся країна затамувавши подих чекала на початок допиту нашого колишнього президента, прем'єр-міністр Володимир Гройсман вирішив не відставати від інших популярних політиків і заробити свої п'ять хвилин загальної уваги.


.

Розмірковуючи про проблеми газової галузі, він, зі знанням справи, написав на своїй сторінці у Facebook таке визнання:

«Коли нас критикують за те, що сьогодні 6,5–7 млн домогосподарств будуть отримувати субсидію, то я б хотів відповісти — не нові ціни зробили українців бідними. Бідною нашу країну робили багаторічні схеми вимивання державних коштів в кишені олігархів, які прикривались нібито дешевим газом. Сьогодні ми ці схеми ламаємо, незважаючи на шалений опір тих, хто був причетний до їх створення. І такі новини, які ми зараз отримуємо, підтверджують, що ситуація змінюється і з кожним днем ці зміни будуть більш і більш відчутними».

Читачі зрозуміли слова глави уряду таким чином, що олігархи замало платили за комунальні послуги у своїх маєтках, замках і палацах, і тому уряд вирішив їх міцно покарати, так би мовити вдарити гривнею — підняти всі тарифи й ціни в житлово-комунальній сфері.

При цьому Володимир Гройсман промовчав про те, що олігархам глибоко до лампочки, які конкретно тарифи діють на роздрібному ринку, бо для них квартплата й послуги ЖКГ — сущі копійки за будь-яким тарифами. Що ж стосується їхніх підприємств, то промислові споживачі отримують газ за власними договорами, і там ціни до житлового сектору ніяк не прив'язані.

Виходить, що Гройсман вирішив покарати олігархів вельми своєрідно: він змусив їх спостерігати за трагічною картиною мук і страждань бідних пенсіонерів, інвалідів та малозабезпечених сімей, які з останніх сил платять за комунальними рахунками, відмовляючи собі у всьому, тепер уже навіть в їжі...

Мабуть, споглядаючи страждання співгромадян, олігархи мають покаятися й повернути крадені гроші назад, до бюджету.

Складно судити про те, куди ще відчутнішими мають стати новини, щоби глава уряду тверезо оцінив ситуацію, в яку він завів країну своєю тарифною впертістю.

Невже не можна було якось інакше покарати олігархів?! Ну, щоб не знущатися над простим народом?

Все вищесказане лише підтверджує справедливість популярного нині анекдоту, особливо актуального для членів уряду: для України на сьогодні є два виходи — це Жуляни та Бориспіль...


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter