Новини
Ракурс

Старішати красиво: як уникнути помилок, готуючись до пластики обличчя

28 січ 2017, 19:16

Вихід один: перш ніж вдатися до чогось радикального, розробіть зі своїм лікарем план дій.


.

«Я не хочу виглядати штучно, як усі інші, щоб люди бачили, що я зробила пластику. Я просто хочу залишитися собою, тільки виглядати краще». Таке побоювання озвучує більшість нових пацієнтів, каже пластичний хірург із Нью-Йорка Хайдех Хьорманд (Haideh Hirmand). Подібно «всім іншим» — це як? Йдеться про неживі обличчя, як у ляльок, із високими вилицями й «риб'ячими» губами.

Проте останнім часом замість того, щоб підтримувати цей тренд, все більше й більше топових лікарів вдаються до ін'єкції таких ферментів, як гіалуронідаза, щоб розчинити й вивести надлишок дермальних філерів. «Більшість жінок не хотіли такого помітного хірургічного ефекту в стилі 80-х і 90-х. Тому зараз гарною альтернативою стала підтяжка з використанням рідких препаратів на кшталт рестилайна, які забезпечують більш натуральний вигляд», — пояснює пластичний хірург Ендрю Джаконо (Andrew Jacono), автор книги «Обличчя майбутнього» (The Face of the Future).

«Спроби перекроїти обличчя, змінивши контур нижньої його частини, піднявши вилиці й надувши губи, — це підхід до створення пані Картопляної Голови. Таке відчуття, що одні й ті саме риси пересаджують на різні обличчя. Ось чому всі ці Справжні Домогосподарки виглядають майже однаково», — зазначає лікар.

«Треба поважати унікальність свого обличчя, — підкреслює дерматолог з Манхеттена Еллен Мармур (Ellen Marmur). — Меріл Стріп, Дайан Кітон, Лорен Хаттон... Вдавалися вони до пластики чи ні, але виглядають ці жінки чудово, а не так, ніби щосили намагаються повернути собі зовнішність 30-річних».

То як же переконатися в тому, що ви виглядатимете скоріше як Меріл, ніж як надуті ляльки з американського серіалу Mob Wives? Плануйте свої дії заздалегідь і починайте з маленьких процедур, коли вам ще насправді 30.

Героїня серіалу Mob Wives і Меріл Стріп

Озвучуйте свої бажання й побоювання

Перша зустріч із лікарем не має бути ані лекцією, ані спробою одразу ж продати вам свою послугу. Вам не повинні нав'язувати ідею про те, щоб зробити ваше обличчя ідеальним і симетричним. «Індивідуальність і невеличка природна асиметрія — ось що насправді привабливо», — стверджує доктор Хьорманд.

Покажіть лікареві свої старі фото, щоб він міг бачити, як із роками змінювалося ваше обличчя. Поясніть, що саме вас турбує, і попросіть розповісти про всі можливі варіанти процедур.

Дослідіть своє обличчя

Лікарю потрібно знати про ваше обличчя все: тип шкіри й текстуру; об’єм щік і губ; структуру кістки; форму очей, пропорції рис обличчя та їх співвідношення одне з одним; а також те, як виглядає обличчя в русі та в спокійному стані. Доктор Джаконо використовує 3D-фотографії з різних ракурсів, вимірює, а потім оцінює риси обличчя своїм професійним поглядом.

Доктор Хьорманд детально розповідає пацієнтам про їхні риси обличчя і про те, які варіанти косметичних процедур можна застосувати для тих чи інших цілей. Можливо, у вас високі вилиці (це добре), але водночас запалі щоки (це погано). Це робить середню частину вашого обличчя між вухами більш важкою. «Ін'єкція гіалуронової кислоти у вилиці й під очима трохи підтягне верхню частину обличчя», — зазначає Хьорманд.

Якщо ваші очі відзначаються повною верхньою повікою (як у Сьюзан Сарандон), то з часом вона відвисатиме, однак якщо хірургічним шляхом видалити забагато шкіри, то це може призвести до того, що очі стануть як у жука. Для глибоко посаджених очей (як у Холлі Беррі) додавання об’єму навколо може збільшити западину, внаслідок чого очі здаватимуться ще менше.

Сьюзан Сарандон і Холлі Беррі

А якщо є асиметрія лінії підборіддя, то з віком вона стане ще більш помітною, оскільки щелепи стискаються. В такому разі допоможе ін'єкція філлера тільки з одного боку, пояснює доктор Хьорманд.

Відчуйте баланс

«Багато частин обличчя рухаються, і всі вони пов'язані між собою, тому доводиться враховувати загальну форму і пропорції, — пояснив доктор Хьорманд. — М'яз, через який з'являються «гусячі лапки», також піднімає щоку. Забагато ботокса призведе до того, що коли ви посміхаєтеся, щока дивно випинатиметься замість того, щоб піднятися».

Якщо переборщити з філлерамі в носогубних складках, а також у лініях біля куточків рота, то буде втрачена структура середньої частини обличчя, що надасть йому вигляд повітряної кульки. Якщо ж занадто захопитися щоками, то з'явиться западина під очима. Іноді такі некоректні ін'єкції можуть створювати диспропорцію. «Правильний укол у щоку має бути зроблений у верхню третину виличної кістки, а не по обидва боки носа. Інакше обличчя буде схоже на мавпяче або дитяче», — застерігає Джаконо.

«Найбільш природно виглядає обличчя, на якому майстерно поєднуються різні види процедур, — вважає Мармур. — Наприклад, я міг би використати тонну філлера навколо очей, щоби заповнити тонкі лінії, але набагато краще ввести мінімальну кількість ботокса й філлера, а потім застосувати лазерне шліфування для впливу на в'ялу зморшкувату шкіру».

Доктор Мармур також надає перевагу мінімальному поетапному впливу. «Замість того щоб переборщити зі старту, я вважаю за краще після кожної процедури вичікувати два тижні, щоб побачити результат після того, як зійде набряклість», — каже дерматолог.

Міркуйте глобально

Виробіть зі своїм лікарем стратегію реалістичних довгострокових цілей, щоби результати були поступовими й ледь помітними. Подібно до того, як ми потихеньку старішаємо, тут теж ідея в тому, щоби йти крихітними кроками протягом тривалого часу. Тоді ви залишитеся собою, просто виглядатимете молодше.

Переклад: Людмила КРИЛОВА

Джерело: Marie Claire


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter