Новини
Ракурс

Косметологічні процедури й догляд за шкірою навесні

14 бер 2017, 20:54

У перші весняні дні дівчата й жінки починають більше замислюватися про своє тіло. Це стосується не лише фігури, але і шкіри, адже залежно від пори року змінюється догляд за нею. Про те, на що слід звернути увагу в цю пору, «Ракурсу» розповіла лікар-косметолог, дерматолог Олена Перехрест:


.

Олена Перехрест— З початком весни стають більш затребуваними процедури мезотерапії в комбінації з LPG, озонотерапією, пресотерапією. Дами згадують про шию та декольте, які особливо видають вік. Якщо взимку старша жінка ще подумає, чи колоти їй в шию диспорт, і, скоріш за все, вирішить вдягти гольф або заховати шию під шарфом, то навесні вона вже йде до косметолога. В цю пору року колють нижню частину обличчя, адже шарфом її не закриєш, також активно колеться мезотерапія в шию і декольте.

Навесні ті, хто не встиг узимку, роблять пілінги — поверхневі, серединні, ензимні. Адже влітку все ж не варто зайвий раз дражнити меланоцити — це може спровокувати додаткове пігментоутворення.

Згадують жінки й про руки. Особливо ті, хто полюбляє красиві нігті, а також прикраси. Погодьтеся, коли в жінки великий гарний перстень, недоглянуті руки можуть звести нанівець всю його красу.

Домашній догляд за шкірою навесні

Для захисту від сонця вже зараз раджу застосовувати сироватки з антиоксидантами — з вітамінами С, Е. Одна з причин старіння — вільнорадикальна. Як відомо, найкраще лікування — це профілактика. Тому перед виходом на вулицю слід наносити такі креми. Вітамін С, до речі, також відповідає за синтез колагену. Не забувайте і про фільтри. Особисто я не люблю сонцезахисні креми з фактором захисту SPF вище за 30 — вони важкуваті. Краще не перебувайте довго на сонці. Моя думка: під важкими фільтрами шкіра навіть більше псується, ніж захищається. Вони доволі токсичні.

Коли стане тепло і ви згадаєте про сарафани, краще одягайте їх увечері. Днем плечі й декольте варто прикривати. Фотоураження шкіри декольте — дуже поширене явище. Це зона, яка не бачить сонця протягом півроку. І ось настає весна. Дівчата виставляють білосніжну шкіру декольте під сонце, яка, на відміну від обличчя, не звична до інсоляції. Як наслідок років у 40 з'являються стабільно рожеві трикутники в зоні декольте, пігментація, тобто всі ознаки фотостаріння.

Використовуючи креми, ми, безумовно, покращуємо якість шкіри. Але не потрібно забувати й про її живлення зсередини. Фібробласти — клітини, які синтезують колаген і гіалуронову кислоту, теж потрібно годувати.

Навесні жінки й дівчата часто сідають на дієти. Хочу відзначити, що багато дієт — це величезний стрес для шкіри. Не забувайте, що pH крові є слаболужним. Коли людина сидить на білковій дієті, pH стає кислим. Щоб його нейтралізувати, організм бере кальцій із кісток, водночас посилюється остеопороз, а значить, старіння прискорюється.

Важливий баланс. Ви маєте дати своєму організмові збалансовану кількість овочів і фруктів. За рахунок складних вуглеводів підтримується нормальний кислотно-лужний баланс. До речі, коли ви робите сир, кальцій іде в сироватку, в сирі фактично залишається казеїн, тобто білок. Як ми вже казали вище, переважання білкових продуктів у раціоні призводить до того, що pH крові стає кислим. Виходить, сир не стільки постачає нам кальцій, скільки сприяє його вимиванню з організму. Парадокс. Тому сир бажано вживати з зеленню — додати до нього кріп і петрушку!

Не забувайте про омега-3 кислоти. Вони дуже добре впливають не лише на шкіру, але й загалом на організм. Це профілактика атеросклерозу, нормалізація артеріального тиску, поліпшення мозкової діяльності; людина швидше справляється з депресією. Добрими джерелами омега-3 є риб'ячий жир, лляне масло, олія примули вечірньої. Під час складання свого раціону пам'ятайте, що загалом ми є те, що ми їмо.

Підготувала Оксана ШКЛЯРСЬКА


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter