Новини
Ракурс

Розпочато розслідування щодо фальшивки Семена Семенченка

Головна військова прокуратура розпочала розслідування обставин незаконного втручання в оперативно-довідкову картотеку Міністерства внутрішніх справ України, яке було здійснено з метою приховання та вилучення відомостей про колишню судимість найвідомішого українського шахрая Кості Грішіна – нинішнього народного депутата Семена  Семенченка.


.

Про це свідчить ухвала слідчого суддіПечерського районного суду м. Києва від 17 березня 2016 року, розміщена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як неодноразово повідомляв «Ракурс», Семен Семенченко – це раніше судимий громадянин Грішін (він же ж Грішин, він же ж Гришин) Костянтин Ігорович, який за допомогою радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка у серпні 2014 року змінив своє прізвище на Семенченко й був зарахований за підробленими документами до складу Національної гвардії України.

Оскільки до того Грішін-Семенченко ані дня не служив у Збройних силах, мав за плечима тюремні університети і займався виключно збором коштів з довірливих громадян на потреби неіснуючого батальйону територіальної оборони Донецької області «Донбас», керівництво МВС України вилучило з оперативно-довідкової картотеки інформацію про те, що Грішін притягувався до кримінальної відповідальності, оголошувався у розшук та був засуджений вироком Ленінського районного суду м. Севастополя.

Більш того, нахабство шахрая, окриленого підтримкою міністра Авакова, сягнуло таких розмірів, що він вирішив судитися з інтернет-виданням «Ракурс», інформаційним агентством «Обозреватель» і автором цих рядків, вимагаючи спростування інформації про те, що він сьорбав тюремну баланду. На «доказ» своїх вимог народний депутат України Семен Семенченко доклав до позовної заяви лист з підписом першого заступника директора Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення МВС України Наумова про те, що відомості про притягнення до кримінальної відповідальності або судимість Гришина (Семенченка) Костянтина (Семена) Ігоровича, 06.06.1974 року народження, на інформаційному обліку МВС України не перебувають.

Фальшиву довідку до Києво-Святошинського районного суду Київської області надав адвокат Титикало Роман Сергійович (свідоцтво на право заняття адвокатською діяльністю №2845 від 22.02.2007, видане КМ КДКА) 

Наразі цю довідку долучено до матеріалів цивільної справи №369/105216-ц, відкритої за позовом Семенченка до журналіста й двох поважних видань, які викрили афери «легендарного кобмата».

Але, як виявилося 18 березня 2016 року в судовому засіданні, позивач забув, що ще восени 2014 року в одному з інтерв’ю він визнав свою колишню судимість. А відтак, надана ним довідка є фальшивою й слугує лише доказом того, що за розпорядженням Авакова з оперативно-облікової картотеки МВС України були вилучені відомості про кримінальне минуле.

Оскільки завдяки скандальному судовому засіданню про приховування керівництвом МВС України інформації про кримінальні подвиги Грішіна-Семенченка довідались практично всі ЗМІ України, «Комсомольська правда» звернулась до народного депутата Семенченка по коментар.

В інтерв’ю, яке вийшло друком 29 березня 2016 року,  Грішін-Семенченко заявив, що ніяких довідок про несудимість він не надавав і надавати не міг:

— О вас также пишут, что вы сделали себе липовую справку об отсутствии судимости... 

— Как я могу сделать себе липовую справку об отсутствии судимости? Почему тогда не возбуждено уголовное дело, почему я не привлечен к ответственности?

— Ну мало ли… Пишут, вы раньше признавали наличие у себя судимости, однако потом предпочли забыть об этом факте и даже сделали себе соответствующий документ.

— Давайте начистоту. У меня в жизни была одна судимость, абсолютно несправедливая. Это были 90-е годы, и статья называется «Недонесение о совершении преступления». Причем уголовное дело расследовалось по моему же заявлению. Тогда милиция в Севастополе тесно была повязана с бандитами. Я пришел сообщить о преступлении, 8 месяцев провел под следствием, моя невиновность была доказана. Тогда. Чтобы оправдать нахождение под стражей, суд мне припаивает «недонесение».

Хочемо заспокоїти народного обранця: судячи з ухвали Печерського райсуду, кримінальне провадження за фактом видачі йому фальшивої довідки про те, що він ніколи не притягувався до кримінальної відповідальності, не тільки відкрито, але й активно розслідується. Тому ми радимо адвокату Роману Титикалу, який долучив фальшивку до матеріалів цивільної справи, зняти копію зі свого свідоцтва на право заняття адвокатською діяльністю, оскільки з оригіналом він може розстатися в недалекому майбутньому.

Що ж стосується «невинуватості» Грішіна, яка, з його слів, начебто була доведена, то нагадаємо, що вироком Ленінського районного суду м. Севастополя від 27 серпня 1996 року він був засуджений до 1 року й 6 місяців позбавлення волі. А тепер судиться з журналістами, вимагає спростування цього факту, та ще й надає в суд фальшиві довідки з МВС України.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter