Новини
Ракурс

Суд над бойовим капітаном

5 кві 2016, 08:44

Найближчим часом Житомирський районний суд має завершити розгляд кримінального провадження щодо капітана Збройних сил України Дмитра Собченка, учасника Антитерористичної операції, колишнього командира групи дислокованого у Хмельницькому 8-го окремого полку спеціального призначення. Його обвинувачують у вбивстві колишнього працівника житомирської Державтоінспекції Василя Струніна, який незадовго до своєї загибелі був звільнений з органів внутрішніх справ відповідно до вимог Закону України «Про очищення влади». Тобто був люстрований.


.

За версією досудового слідства, підозрюваний познайомився з потерпілим в одному з кафе Житомира, запропонував йому поїхати до Новоград-Волинського для того, аби разом відпочивати і вживати алкогольні напої. Але дорогою між ними нібито виникла сварка, в ході якої Собченко витяг потерпілого з автомобіля таксі і почав бити, а коли той знепритомнів, кинув йому під тулуб гранату, від вибуху якої Струнін помер.

Проте у сторони захисту альтернативна точка зору на причини кримінального переслідування бойового капітана. Отримавши нове призначення на посаду командира роти глибинної розвідки дислокованого в Новоград-Волинському 54-го окремого розвідувального батальйону, Дмитро Собченко виявив нестачу великої кількості військового майна, зокрема зброї і боєприпасів. Про це він доповів військовому керівництву, що викликало неабияке невдоволення деяких його корумпованих колег. Наслідком цього службового конфлікту стало те, що працівники міліції провели оперативну комбінацію з притягненням незручного військовослужбовця до кримінальної відповідальності за надуманими обвинуваченнями і кинули його до Житомирського слідчого ізолятора.

Найбільш вагомі із зібраних слідчою групою доказів, на думку адвокатів, є сфальсифікованими. Зокрема, Корольовський районний суд Житомира постановив низку ухвал, якими деякі з них визнано неналежними, оскільки були здобуті з грубим порушенням закону.

Подробиці цієї справи читайте на «Ракурсі» найближчим часом.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter