Новини
Ракурс

МОЗ: перший таки пішов

Колись, в юному студентському віці я навчався літаководіння в клубі ДТСААФ у Вінниці. Одного разу я дістав можливість стрибнути з парашутом зі старенького літака. Наш інструктор Немировський, відкривши люк, голосно вигукнув: «Перший — пішов!» і жорстко копнув хлопця, що стояв попереду...


.

25 липня схожа ситуація сталася в нашому Міністерстві охорони здоров'я: було звільнено першого заступника міністра пані О. С. — даму, цікаву в усіх відношеннях. Отже, перша — пішла. Спочатку в заслужену відпустку, потім — на вільні хліби.

Здавалося б, банальна ситуація — скількох заступників беруть на роботу і звільняють в нашій державній системі. Напевно, виконувач обов'язки міністра пані Супрун усвідомила, як багато негативу її перший заступник внесла і у внутрішню, і в зовнішню комунікацію міністерства. Хоча «дзвіночки» лунали давно, багато хто з членів команди Супрун, компетентні й налаштовані на модернізацію системи фахівці, категорично відмовлялися працювати під керівництвом О. С. Через особливості її особистості та низький рівень компетентності.

Шкода, яку О. С. заподіяла системі, величезна. Щиро жалкую, що в. о. міністра Супрун ухвалила це рішення настільки пізно. Багато що в її положенні було б кращим, якби вона видалила свого першого заступника раніше. Що ж, це її, керівника відомства, гріх, який в управлінському середовищі називають поганим менеджментом.

Увечері 25 липня наприкінці робочого дня в кабінетах МОЗ було тихе свято. Багато хто зі співробітників, цілком кваліфіковані фахівці, раніше роздавлені постійним очікуванням на черговий спалах хамства і прямі образи у вигляді матірної лайки, раділи.

До осені, коли відновляться парламентські дискусії, пані Супрун має удосталь часу озирнутися й ухвалити ще кілька жорстких кадрових рішень. Оскільки О. С. залишила по собі важкий спадок, що потребує серйозної корекції. Інакше — передагональний стан системи охорони здоров'я буде незворотним.

Нескінченні завивання про опір реформам з боку корупціонерів вже не вражають. Менеджер не має права спиратися на свої емоції та скрадливі лестощі свого оточення. А вірусом корупції вражена вся наша країна, не тільки система охорони здоров'я.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter