Новини
Ракурс
Вулиця Банкова, Київ. Фото: Людмила Крилова / Ракурс

В якій частині світу знаходиться вулиця Банкова?

«О сколько нам открытий чудных готовят просвещенья дух и опыт, сын ошибок трудных, и гений, парадоксов друг...», — писав О. С. Пушкін, не замислюючись про наслідки.


.

Ви вважаєте, що великі географічні відкриття можна робити лише вирушаючи в кругосвітні експедиції, повні небезпек і пригод, як у романах Жюля Верна? Зовсім ні! Запевняю вас, що розширити горизонти географії можна не виходячи зі свого кабінету, а робити відкриття — шляхом службового листування. Це справа, звісно, не така цікава, як пошуки зниклого капітана Гранта уздовж 38-ї паралелі, та натомість дуже багатообіцяюча!

Як ви пам'ятаєте, минулого разу ми зупинилися на тому, що з'ясували: металевий паркан впоперек вулиці Банковоїнічиє майно. Тому ми звернулися до київського міського голови Віталія Кличка з раціоналізаторською пропозицією: організувати відповідні комунальні служби для демонтажу цієї незаконної малої архітектурної форми (МАФу), визнати це майно безхазяйним в установленому законом порядку і здати його на металобрухт, гроші від реалізації якого спрямувати в дохід бюджету міста Києва!

 

Ви не повірите — пан Кличко відповів практично миттєво, попутно довівши, що він не лише існує, а й буває у своєму службовому кабінеті, де підписує папери, а не тільки пропадає по закордонах...

Ми вірили в Кличка, і він нас не підвів! Його відповідь перевершила всі відомі жарти про видатного боксера. Тільки тримайтеся міцно за стілець:

Відповідь пана Кличка породила ще більше запитань: якщо вулиця Банкова не розташована на комунальній території міста Києва, то де? Можливо, це взагалі інша держава, як Ватикан?

Тепер стає зрозумілим, чому паркан, перевірка документів — кордон!

Сподіваюся, нам безвіз гарантований? Гаразд, не всім, але хоча би підданим вулиць Інститутської та Лютеранської? Чи Банкову вже приватизували, і тоді відповідь Кличка треба розуміти так, що це не комунальна, а приватна територія?

Одним словом, ми стоїмо на порозі великих географічних відкриттів...


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter