Новини
Ракурс
Фото: NPP

У ЦВК розповіли, як вирішуватиметься доля президентських виборів в умовах воєнного стану

26 лис 2018, 12:46

У тому випадку, якщо в Україні буде введено воєнний стан, питання виборів залежатиме від того, що саме визначено в указі президента, який має сьогодні розглянути Верховна Рада. Про це повідомляє "Українська правда", посилаючись на власні джерела у Центральній виборчій комісії.


.

Зазначається, що вибори призначаються відповідною постановою Верховної Ради, а вже потім постанову виконує ЦВК.

«Питання до Верховної Ради... Особливо, з урахуванням сьогоднішнього позачергового (засідання – ред.), що на 16.00", - зазначають у комісії.

При цьому у комісії додали, що взагалі вибори в умовах воєнного стану, відповідно до закону, не проводяться. Однак, в залежності від змісту указу президента, який розглядатиме сьогодні парламент, можуть «бути варіанти».

Нагадаємо, вчора, 25 листопада, кораблі ВМС ЗСУ було атаковано  поблизу Керченської протоки в Чорному морі прикордонними катерами ФСБ Росії.

Росіяни відкрили вогонь на ураження по українцям, поранивши шістьох наших військовослужбовців.

Наразі низка країн висловила стурбованість у зв'язку з атакою російських кораблів на українські судна в Азовському морі, закликаючи сторони не діяти необдумано та не дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Разом із тим, сьогодні стало відомо, що троє українських моряків, які перебували на атакованих російським флотом кораблях і дістали поранення, наразі перебувають у лікарні окупованого міста Керчі в Криму.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter