Новини
Ракурс
Фото: ВЛАСНО.info

Російські ЗМІ назвали імена та показали знімки захоплених у полон українських моряків (ФОТО)

26 лис 2018, 10:49

Українські моряки, яких було поранено під час атаки російських прикордонників, перебувають у лікарні міста Керч в окупованому Криму. Про це повідомляє уповноважений з прав людини в Україні Людмила Денісова у своєму Facebook.


.

«Щойно знову говорила з уповноваженим РФ з прав людини Тетяною Москальковою. Вона повідомила мені, що наші моряки перебувають на території міста Керч. Наразі відбувається їхнє опитування слідчим прикордонного управління ФСБ РФ», - написала Денісова.

За її словами, Москалькова стверджує, що троє українських моряків перебувають у Керченській міській лікарні №1, їхній стан оцінюється як неважкий.

«Москалькова запевнила мене, що їм надана вся необхідна допомога і загрози життю немає», - додала український омбудсмен.

При цьому раніше представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін в ефірі "112 каналу" заявляв, що поранених українців відвезли до Москви. Він зазначав, що російська сторона говорить про трьох постраждалих, тоді як в України є інформація про шістьох.

За даними Бабіна, моряків, що отримали осколкові поранення, прооперували.

Водночас російські ЗМІ назвали імена поранених українських військових. За попередньою інформацією,  госпіталізовано Артеменка Андрія Анатолійовича (1994 року народження, Новоукраїнка, Кіровоградська область), Сороку Василя Вікторовича (1991 року народження, Одеса), Ейдера Андрія Дмитровича (1999 року народження, Одеса).

Журналісти "Говорит Москва" зв'язалися з мачухою останнього. Вона нібито заявила, що нічого не знає про долю хлопця, та не довіряє повідомленням, що він у полоні.

Андрій Ейдер, фото: росЗМІ

Андрій Артеменко, фото: росЗМІ

Нагадаємо, 25 листопада, російські прикордонники у Керченській протоці атакували кораблі ВМС ЗСУ. Вони відкрили вогонь на ураження по українцям, поранивши шістьох наших військовослужбовців.

Наразі низка країн висловила стурбованість у зв'язку з атакою російських кораблів на українські судна в Азовському морі, закликаючи сторони не діяти необдумано та не дестабілізувати ситуацію в регіоні.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter