Новини
Ракурс
Діану Антипенко підозрюють у викраденні власної дитини. Фото: maxpixel.net

Впливова мати переслідує дочку за «викрадення»… її власної новонародженої дитини

Прикриваючись документом про «відкриття кримінального провадження», співробітник прокуратури може витребувати персональні дані на кожного з нас. Адже перевірити, чи існує таке провадження, може тільки... співробітник прокуратури.


.

Півроку тому ми писали про дивну і фантастичну історію Діани Антипенко, молодої жінки, яку переслідує власна мати, незадоволена, напевно, вибором донькою чоловіка. Зазвичай такого роду конфлікти залишаються в побутовій площині, але цього разу мати дівчини діяла з розмахом. Дочка встигла посидіти під домашнім арештом (майбутньому чоловікові довелося звільняти її за допомогою правоохоронних органів і за участю преси), батьки організували викрадення дівчини в найкращих традиціях гангстерських фільмів. Крім того, тато з мамою постійно бомбардують органи заявами з вимогами порушити справи про визнання дочки недієздатною і навіть... про викрадення нею власної дитини.

Мати Діани Антипенко має можливість розгорнути масштабні бойові дії проти дочки не лише тому, що має кошти, а ще й тому, що є впливовою персоною, адже вона є... співробітницею Адміністрації президента України.

 

Днями ця дика історія дістала продовження. Наприкінці жовтня Діана Антипенко народила другу дитину, сина, у приватній клініці «Лелека». Здавалося б, така подія — гарний привід забути старі образи і спробувати налагодити нормальні стосунки. Однак народження хлопчика спровокувало його бабусю знову кинутися в атаку.

4 грудня вона прийшла до головлікаря клініки зі старшим слідчим ГУ УП НП України в м. Києві паном К. (цей візит зафіксували відеокамери, встановлені в клініці) і почала вимагати персональні дані Діани Антипенко та її новонародженої дитини. Персоналу клініки слідчий і мати розповіли, що Діану підозрюють... у викраденні дитини (напевно, цього разу — новонародженого малюка).

Цікава деталь: мати і слідчий посилалися на якесь кримінальне провадження №12018100000000622 від 29 червня 2018 року щодо Діани Самойлик. Головлікар відправив відвідувачів до начальника охорони. Але той, як не хотів, не міг переконатися в існуванні кримінального провадження, адже вільний доступ до Єдиного реєстру досудових розслідувань мають тільки працівники прокуратури. Це, до речі, розв'язує їм руки для зловживань: адже можна легко сфабрикувати будь-який документ, вставити туди будь-який номер гіпотетичного «кримінального провадження» і, здійнявши таким чином багато галасу, отримати хоч персональні дані, хоч будь-яку іншу інформацію, на яку в принципі не маєш права. Скоріш за все, дані на новонародженого сина Діани Самойлик були витребувані в РАГСі саме в такий спосіб.

Щоб з'ясувати, що це за «кримінальне провадження», адвокат Діани Сергій Трофимов написав запит у міську прокуратуру: «Дуже велика ймовірність, що кримінальне провадження... взагалі не існує, або це провадження не пов'язане з Самойлик Д. О. та під його прикриттям відбуваються незаконні слідчі і процесуальні дії».

Одним словом, дика історія про те, як дама з Адміністрації президента України в будь-які способи намагається знищити рідну дочку, триває. І ми відстежуватимемо її й далі.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter