Новини
Ракурс

Звернення судді до голови Верховного суду

Звернення до голови Верховного суду


.

10 листопада 2017 року президент України підписав указ про призначення суддів Верховного суду, а 30 числа того ж місяця Пленум згаданого суду обрав Вас керівником судової установи.

Хочу привітати з призначенням на таку відповідальну посаду.

Ви стали обличчям судової влади на наступні чотири роки.

Ознайомившись з Вашим мотиваційним листом на посаду судді Верховного суду, звернув увагу, що Ви спілкуєтесь з Творцем, оскільки виявляєте у себе Його дарунок — почуття справедливості.

На мій погляд, суддя повинен щоденно спілкуватись з Богом, що доводиться змістом Біблії, яку, впевнений, Ви читали не раз.

Думаю, що Вам відомо про оскарження мною перемоги у конкурсі до Верховного суду 69 зі 113 конкурсантів, які, на мій погляд, погодившись з призначенням на посаду судді, стали частиною обману, котрий зробив їх переможцями.

Говорю про грубі і умисні порушення порядку обрання суддів, які допустив арбітр змагань.

Впевнений, що конкурсанти, а сьогодні вже судді Верховного суду, обізнані про порушення порядку їх обрання, однак не змогли відмовитись від такого «подарунку» долі.

Вважаю, що 69 суддів Верховного суду не набули функціональної легітимності, оскільки не склали успішно кваліфікаційний іспит і, прийнявши перемогу з рук «обману», є ще й залежними від волі того, хто умисно порушив закон в їхніх інтересах.

Це змусило мене як громадянина захищатись від призначення цих осіб на посади суддів Верховного суду, оскільки вони не зможуть створити суд в розумінні приписів статті 6 Конвенції про права людини.

Пішов шукати справедливість до національного суду.

Нещодавно Ви сказали журналістам, що докладете всіх зусиль, щоб наші громадяни знаходили її на Батьківщині.

Перед тим, як звернутися до Вас по допомогу у пошуках справедливості, хочу розказати, як її шукав.

1. Суд першої інстанції відмовився давати відповідь на питання позову по суті.

2. ВРП не відповіла по суті на мою скаргу та не зупинила розгляд рекомендацій ВККСУ стосовно суддів ВС до вирішення справи у суді.

3. Президент України не відповів на моє звернення про зупинення розгляду подань ВРП стосовно суддів ВС до вирішення справи у суді.

4. ВККСУ умисно затягувала в часі розгляд справи у ВАСУ та ВСУ.

5. 69 переможців конкурсу, а нині вже судді ВС, мовчать, знаючи про те, що оскаржую в суді їхню перемогу. Не клопочуть про швидкий розгляд справи.

6. Двоє переможців конкурсу до ВС з числа суддів ВСУ, перемогу яких оскаржую, три місяці не розглядали заяву про очевидний відвід, а потім відмовили у задоволенні двічі.

7. Голова ВСУ, який є членом ВРП, не скликає Пленум, отримавши моє звернення, щоб визначити колегію суддів для розгляду позову, котрий має неабиякий суспільний інтерес.

Думаю, Ви погодитесь, що у цій справі шлях до справедливості тернистий, а вона має великий суспільний інтерес.

Якщо Ви гадаєте, що справу після початку діяльності Верховного суду, що відбудеться 15 грудня 2017 року, можна розглянути неупередженим судом, як того вимагає закон, то глибоко помиляєтесь.

1. У разі задоволення позову 69 суддів Верховного суду втратять свої повноваження.

2. У разі задоволення позову Верховний суд припинить діяльність, оскільки згідно з законом він може працювати, коли призначено не менш як 65 суддів, а залишиться 44 судді.

3. У разі задоволення позову Ви втратите посаду голови судової установи, оскільки під час обрання за Вас проголосувало 23 (67–44) судді Верховного суду, які призначені з грубим порушенням закону.

Отже, єдиний шанс встановити правду і справедливість — це розгляд справи Верховним судом України до завершення його діяльності, що відбудеться 14 грудня 2017 року.

Справа вже знаходиться у цьому суді, і я направив звернення до голови судової установи і суддів скликати Пленум з метою визначити склад суду для її розгляду.

Ми встигнемо розглянути позов, оскільки для цього треба всього лише дві години часу і бажання керівника Верховного суду України і суддів цього суду скликати Пленум.

На цей час вони ще вагаються.

Звертаюсь до Вас як до керівника судової гілки влади, християнки і людини, яка сповідує принцип верховенства права, допомогти мені віднайти справедливість у нашій державі.

Не прошу Вас висловлюватися щодо позову.

Прошу Вас звернутися до голови Верховного суду України і суддів цього суду скликати Пленум і до 14 грудня 2017 року прийняти остаточне рішення у справі, де оскаржується перемога у конкурсі до Верховного суду 69 конкурсантів.

Вірю, що Ви не відмовите ближньому, а Вам — Ваші колеги.

Уявіть, як зрадіє Творець, перед яким ми усі несемо відповідальність відповідно до Преамбули Основного Закону.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter