Новини
Ракурс

Правила хорошої вечірки: як поводитися

24 гру 2017, 20:38

Фахівці підібрали поради щодо поведінки на вечірці — що робити можна і потрібно, а чого варто уникати. Отже, щоби почуватися впевнено, варто:


.

1. Припинити думати про те, який ви незграбний.

Настрій є надзвичайно важливим. Тому якщо вже зібралися на вечірку — переконайтеся, що ви налаштовані позитивно. Якщо ж ви повторюватиме собі щось на кшталт «Я зовсім не вмію спілкуватися з людьми» — є всі шанси, що пророцтво збудеться. Краще скажіть собі: «Це просто розмова, я прекрасно впораюся» — і ось ви вже готові балакати навіть із незнайомцями!

2. Виглядайте доступними й дружніми.

Нам усім здається, що в житті ми виглядаємо саме так, проте часто ми й гадки не маємо, що вираз нашого обличчя говорить іншим людям — і вони не повідомляють нас про це! Вам колись казали, що ви виглядаєте похмуро? Чи зупиняють вас на вулиці, щоби спитати дорогу? Можливо, у вас настільки серйозний вираз обличчя, що іншим воно може здатися напруженим, переляканим або сердитим. А люди воліють спілкуватися з тими, хто виглядає щасливим і доброзичливим. Отже, думайте про щось приємне, усміхайтеся!

Якщо вам цікаво, як ви виглядаєте під час розмови, візьміть телефон і запишіть на камеру свою відповідь на запитання: «Що ти робиш цими вихідними?». А потім подивіться відео (не турбуйтеся, якщо результат вам не сподобається). Тепер повторіть те ж саме, але з усмішкою — і побачите різницю.

3. Знайдіть того, хто буде в центрі загальної уваги.

Прекрасний спосіб полегшити собі життя на вечірці — знайти того, кого якраз і називають «душею компанії». Зазвичай така людина оточена натовпом, який вона розважає веселими історіями. Якщо ви інтроверт або екстраверт, якому потрібно «розкачатися», то участь у розмові з доброзичливим екстравертом здатна зняти напругу. Можна зосередитися на тому, що у вас виходить найкраще — наприклад, слухати й ставити доречні запитання.

4. Будьте лідером у розмові.

Якщо так вийшло, що ви зовсім один і не можете знайти того самого екстраверта, беріть ініціативу в свої руки. Не чекайте, доки хтось першим підійде до вас. Озирніться довкола, знайдіть того, хто теж самотній, або компанію з двох осіб, які виглядають дружньо. Підійдіть, назвіть себе, запитайте, звідки вони знають господарів вечірки, або дізнайтеся, що це таке цікаве вони їдять або п'ють.

5. Будьте щедрим у спілкуванні.

Для початку переконайте себе в тому, що ви шукаєте в оточуючих людях хороше. Коли побачите людину, яка вам цікава, ви можете дізнатися про неї щось приємне і сказати їй про це. Якщо комплімент буде щирим, людині буде приємно, і вона вам відповість. Це чудовий спосіб розтопити лід і зробити так, щоб іншому було добре. Ви можете прокоментувати одяг або дії — головне, щоб це виглядало природно і не було занадто особистим.

6. Слухайте, щоб зрозуміти.

Будьте присутніми під час розмови, вдавайтеся в те, що кажуть інші. Так вам буде набагато простіше увійти в контакт, відзначити ті моменти, щодо яких вам є що сказати. Люди люблять спілкуватися з тими, хто виріс в тих самих місцях, ходив у ту саму школу або подорожував тими ж країнами. Однак тут є важливий нюанс: не перебивайте спікера, щоб сказати: «Я теж!». Це виглядатиме так, наче ви хочете перебрати на себе увагу. Зачекайте, поки людина закінчить говорити, і потім вже скажіть: «Я теж!».

7. Розповідайте цікаві подробиці.

Якщо вас запитають: «Ну як ти, що новенького?», не обмежуйтеся фразою типу «Та нічого особливого, все по-старому». Замість цього розкажіть: «О, в мене така цікава нова робота, а ще ми з сім'єю скоро збираємося у відпустку до моря». Це істотно полегшить розмову для вашого партнера і надасть йому можливість запитати про щось іще.

Є й низка речей, які на вечірці робити не варто:

1. Приходити першим і йти останнім.

Якщо вечірка призначена на 17.00, не варто дзвонити в двері хвилина в хвилину — краще трохи спізнитися. Так само і в фіналі: якщо бачите, що майже всі гості розійшлися — саме час подякувати господареві й викликати таксі.

2. Приходити застудженим.

Ніхто не хоче пропустити веселощі, але якщо ви застудилися — не варто йти туди, де збирається багато людей. Навіть якщо ви вже почуваєтеся ліпше, пам'ятайте, що інші все ще можуть заразитися від вас. Не будьте егоїстом.

3. Починати розмови про політику.

Якщо розмова природно перейшла до обговорення поточної ситуації в країні — ви цілком можете її підтримати. Але не варто починати її першим.

4. Пліткувати.

Не забувайте, що якщо ви перебуваєте серед великої кількості людей, де не всі знайомі вам близько, є великий шанс потрапити в незручне становище, розпускаючи плітки про спільних знайомих.

5. Постійно дивитися в телефон.

Те, що відбувається тут і зараз, завжди є цікавішим.

6. Прилипати до одного місця.

Ви прийшли на велику вечірку, побачили знайомих, підійшли до них і провели весь вечір, стоячи в одному кутку, підтримуючи ті ж самі розмови, що й завжди? Не позбавляйте себе можливості познайомитися з новими людьми, знайдіть у собі сміливість заговорити з незнайомцем.

Переклад: Людмила КРИЛОВА

Джерела: https://www.today.com/health/how-master-small-talk-holiday-parties-t120123

https://www.today.com/health/holiday-party-etiquette-what-not-do-party-t119946


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter