Новини
Ракурс
Фото: greenlea.co.nz

Нова Зеландія вперше експортувала м’ясо в Південну Корею за допомогою блокчейна

1 лис 2018, 21:39

Один з найбільших новозеландських банків ASB увійшов в історію експорту з країни: м'ясо, відправлене в Південну Корею, відстежувалося за допомогою технології блокчейн, розробленої фахівцями цієї фінансової установи, повідомляє Scoop. Це перша експортна операція в країні, здійснена за допомогою блокчейна.


.

Нова технологія використовувалася паралельно з традиційним торговельним процесом. Так, всі документи завантажувалися на спеціально створену безпечну платформу, де з ними могли ознайомитися представники банку, продавця, покупця, транспортної компанії, а також державних органів.

Застосування блокчейна в подібній операції не лише скорочує час на обробку документації, а і зменшує ймовірність шахрайства та кібератак.

 

Greenlea Premier Meats, постачальник м'яса, експортує товар у 40 країн світу. В компанії відзначають, що нова технологія усуває слабкі місця торгового процесу і забезпечує збереження даних. Ще один позитивний момент — можливість миттєвого перекладу на різні мови, що виключає непорозуміння і людський фактор під час спілкування з компаніями з інших країн.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter