Новини
Ракурс
Немає готівки — немає проблем. Фото: Alexander Baxevanis / flickr.com

Вибачте, але ми живемо в цифровому столітті: лондонський паб повністю відмовився від готівки

11 гру 2018, 14:21

Після чергового пограбування паб Crown and Anchor («Корона і якір») на півдні Лондона вирішив припинити брати готівку, пише BBC.


.

Поки злочинці кружляли навколо бару в очікуванні на можливість його пограбувати, керівники закладу підрахували, що лише близько 10–13% від загальної виручки припадало на готівку, тоді як решта суми оплачувалася банківськими картками. Тому з жовтня було ухвалено рішення повністю відмовитися від готівки. Відповідні оголошення розміщені при вході в заклад.

Відвідувачі пабу можуть використовувати дебетові картки, кредитні картки і безконтактні платежі, включно з Android Pay і Apple Pay. А ось паперові гроші у вас просто не візьмуть.

 

Компанія Village Inns, яка володіє пабом, вирішила застосувати таку тактику і до решти своїх закладів. Так, чотири з них уже відмовилися від готівки, ще два зроблять це з нового року.

З 9 жовтня ми будемо приймати тільки безготівкові платежі. Вибачте, але ми живемо в цифровому столітті. Фото: BBC

Співробітникам бару таке рішення теж до вподоби: більше їм не доводиться наприкінці зміни перераховувати нескінченні монети. А менеджери більше не їздять з мішками грошей до банку. Ба більше, тепер не доводиться додатково платити банку за обробку готівки.

Паб Crown and Anchor на півдні Лондона з жовтня не приймає готівку. Фото: BBC

Керівники компанії кажуть, що їм надійшло декілька скарг від клієнтів, але переважно відгук був позитивний, жодного помітного падіння виручки не сталося.


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter