Новини
Ракурс
Тривожні сигнали у стосунках

Тривожні сигнали у стосунках поміж жінкою та чоловіком, які не можна ігнорувати

7 сер 2017, 09:44

Експерти зі стосунків між чоловіками та жінками виділили п'ять основних сигналів, які не можна ігнорувати.


.

1. Сигнал: занадто сильна зайнятість партнерів, що не дозволяє проводити час разом.

Проблема: нехтування стосунками.

Вчіться на помилках інших, зокрема і знаменитостей, радить Сіггі Флікер (Siggy Flicker), автор кількох книг, серед яких — «Напиши свою власну казку: нові правила знайомств, стосунків і пошуку любові на своїх умовах».

«Щойно кожен починає йти своїм шляхом і стає занадто зайнятим, щоби проводити вдосталь часу наодинці одне з одним, стосунки починають прокисати», — попереджає експерт. Вона порівнює стосунки з танцем, який не можна танцювати поодинці. Люди настільки занурюються у свої кар'єри, звикають проводити час окремо, що зрештою «просто забувають, як бути парою».

Рішення: приділяйте час один одному, розмовляйте, робіть щось разом.

Щасливі разом: чому інтроверти — найкращі партнери

Флікер завжди дотримується цієї поради: «Десь раз на три дні я кажу своєму чоловікові Майклу (або він каже мені): любий, це час тільки для нас. І ми йдемо кудись. Зовсім не обов'язково це якийсь крутий ресторан. Нещодавно, наприклад, ми приготували креветки з часниковим соусом, а потім поїхали кататися на автомобілі».

Вона також наполегливо радить партнерам час від часу забувати про роботу й інші зобов'язання, якщо вони занадто довго заважають їм побути наодинці.

Приділяйте час один одному, розмовляйте, робіть щось разом

2. Сигнал: постійні причіпки та критика.

Проблема: приховане презирство.

Коли партнери дозволяють своїм негативним почуттям взяти гору, вони починають дивитися один на одного крізь лінзу презирства, каже доктор Гейл Сальц (Gail Saltz), психіатр із Нью-Йорка. Коли вона чує, як її пацієнти починають критикувати один одного навіть за найелементарніші речі — наприклад, манеру жувати, — то відразу розуміє, що вони більше не можуть контролювати своє презирство. «І цей поїзд дуже важко скерувати в інший бік», — констатує лікар.

Рішення. «Перше, що я роблю, це закликаю їх чесно, по-справжньому обговорити те, що їх об'єднувало, і сфокусуватися на цьому, — ділиться Сальц. — Питання в тому, чи зможете ви відкопати й воскресити те, що вам дійсно подобалося, що переважало над усіма негативними моментами? Коли ви дивитеся на свого партнера, чи бачите, що позитивні моменти переважують над негативними?»

3. Сигнал: один з партнерів не пропонує свою підтримку, коли це дійсно важливо.

Проблема: втрата довіри між жінкою та чоловіком.

«Це серйозний момент», — попереджає Сальц. За її словами, не завжди довіра зникає після великої зради. Найчастіше це сукупність багатьох дрібниць.

Як приклад лікар наводить випадок, коли чоловік поскаржився дружині на якусь проблему на роботі, а вона відповіла, що він сам у всьому винен.

«Це брак підтримки у значущий момент, — пояснює психіатр. — І якщо такі речі будуть повторюватися, то партнер почне думати щось на кшталт: я більше не можу відкрити йому (їй) свою душу. І це потім дуже важко виправити».

Рішення. За словами Сальц, пари мають вчитися розуміти, що відбувається, і розмовляти про це. Звернутися до психотерапевта — непогана ідея, але часто пари приходять до фахівців надто пізно.

«Річ не в тім, що проблему неможливо виправити. Просто на той час партнери досягають тієї точки, коли вони вже просто цього не хочуть», — каже лікар.

Звернутися до психотерапевта — непогана ідея, але часто пари приходять до фахівців надто пізно

Після розлучення: як не стати ворогами з колишнім і вберегти дітей від стресу

4. Сигнал: небажання говорити про «слона в кімнаті».

Проблема: слабка комунікація.

Коли обидва розуміють, що стосунки зіпсувалися, але водночас уникають розмов про це, — це погані новини, вважає Емі Левін (Amy Levine), сексолог і секс-коуч з Нью-Йорка.

«Уникнення розмови на проблемну тему — чи то секс, чи щось інше — може призвести до того, що один або обидва партнери відчують цілу низку негативних емоцій, хай навіть тільки на підсвідомому рівні. А якщо щосили вдавати, що все гаразд, то це буде дуже виснажлива гра, і за ілюзію все одно доведеться заплатити», — зазначає лікар.

Як повернути сексуальність у тривалі стосунки

Рішення: обговоріть проблему один з одним, як би «кострубато» це не виходило.

Уникнення розмови викличе ще більше проблем

Левін радить розбити лід між вами, розмовляючи про те, як ви обидва зараз почуваєтесь. Потім поміркуйте разом, що б вам хотілося змінити у стосунках і яким ви бачите ідеальне спільне майбутнє. Можна також звернутися до фахівця, який допоможе опрацювати проблемні моменти.

«Участь третьої сторони, яка зберігає нейтралітет і якій ви довіряєте, — чи то секс-коуч, чи то психотерапевт — дозволить змінити ситуацію на краще», — вважає Левін.

5. Сигнал: зрада.

Проблема: одним з партнерів нехтують.

Як не дивно це прозвучить, але, згідно з дослідженнями, лише третина стосунків закінчується через зраду. Однак, за словами Флікер, люди не зраджують, коли вони щасливі. Це ще один випадок, коли один або обидва партнери не працюють над стосунками і зневажливо ставляться до почуттів своєї половинки. Як приклад експерт наводить історію відомих кантрі-музикантів Блейка Шелтона і Міранди Ламберт.

Міранда Ламберт і Блейк Шелтон розлучилися після чотирьох років шлюбу. У 2015 році за версією Forbes вони посіли третє місце у списку найбільш високооплачуваних зіркових пар у світі з сукупним доходом 57 млн дол. Рік по цьому Шелтон вже оголосив про майбутнє весілля з відомою співачкою Гвен Стефані.

«У випадку з Блейком і Мірандою він каже, що вона зрадила, а вона — що він зрадив, але насправді це не важливо. Вони ніколи не були разом по-справжньому. Вони могли місяцями взагалі не бачитися. Стосунки зруйнувалися, адже вони не проводили час разом, не змогли знайти компроміс», — вважає Флікер.

Рішення. За словами фахівця, пара може повернутися до нормальних стосунків після зради за умови, що вони доберуться до суті проблеми й обговорять її. Партнер, який почувається зрадженим, має сказати про це, а другий має зрозуміти це й докласти зусиль зі свого боку.

Переклад: Людмила КРИЛОВА

Джерело: http://www.today.com/series/one-small-thing/5-relationship-warning-signs-couples-should-never-ignore-t33981


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter