Новини
Ракурс
Фото: pxhere.com

Сучасна фармацевтика: чим замінять таблетки

1 лип 2018, 15:35

Двоє молодих вчених із Канади придумали, як доставляти лікарські речовини в організм людини, не завдаючи шкоди травній системі. Все йде до того, що незабаром замість таблеток ми користуватимемося пластирами.


.

Шак Лакхані та Кіан Сарані, власники компанії Avro Life Science, спочатку хотіли створити мультивітамінний пластир, однак, зіткнувшись із проблемою алергії, вирішили сфокусувати свою увагу на антигістамінних препаратах. Це було у 2016 році, саме тоді партнери зареєстрували свій бізнес. За два роки їм вдалося зібрати від інвесторів 2,2 млн дол., і тепер вони готові представити світові своє ноу-хау.

Компанія вже розробила полімер, здатний доставити в організм людини сотні різних лікарських речовин. Залишилося тільки провести клінічні випробування, які мають розпочатися вже цього року. Першим продуктом стане пластир проти алергії з діючою речовиною лоратадин.

 

Прорив полягає в тому, що тепер для терапії можуть застосовуватися лікарські речовини, які раніше фармацевтичні компанії не змогли вивести на ринок через складнощі з їх оральним застосуванням. Йдеться про медикаменти, на розробку яких було витрачено мільярди доларів, але які так і не пройшли випробувань через низьку біодоступність або високу токсичність, викликану миттєвим засвоєнням таблетки. При трансдермальному застосуванні (через шкіру) токсичність істотно знижується. В результаті винахід молодих канадців може допомогти фармацевтичним компаніям зберегти величезні суми грошей.

Avro вже співпрацює зі світовими гігантами, такими, як Bayer, що, ймовірно, дозволить їм швидко вийти на ринок.

Підготувала Людмила КРИЛОВА

Джерело: https://techcrunch.com/2018/06/29/replacing-pills-with-a-band-aid-avro-life-sciences-thinks-theres-a-patch-for-that/


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter