Новини
Ракурс
Вища освіта за кордоном. Єльський Університет.

Країни, в яких можна отримати найкращу вищу освіту

8 бер 2019, 21:19

Хочете отримати вищу освіту за кордоном? Відповідно до недавнього дослідження, на вершині рейтингу опинилися кілька країн з найкращим університетським навчанням. У дослідженні враховувалися такі фактори, як доступ до освіти, навчальна програма, економічний контекст і фінансування всієї системи освіти.


.

США

У Сполучених Штатах налічується понад 30 університетів, що входять до сотні найкращих вищих навчальних закладів світу: Гарвард, Массачусетський технологічний інститут, Колумбійський університет та інші.

Єдиний недолік навчання в США — вартість. Для тих, хто не отримує стипендії, це може виявитися досить дорого. Зате якість вищої освіти є однією з найкращих у світі.

Вища освіта за кордоном. Гарвардський університет. Фото: Daderot / Wikipedia

Велика Британія

Оксфорд і Кембридж — два найкращих міжнародних університети у світі. Велика Британія зробила обов'язковим шкільне навчання для дітей у віці від 5 до 16 років, що дає їм чудову платформу для досягнення успіху в університетах. Тим, хто здобув тут вищу освіту, відкриті двері практично всіх компаній і інститутів у світі.

Вища освіта за кордоном. Оксфордський університет. Фото з відкритих джерел

Німеччина

Якщо ви можете дозволити собі оплатити витрати на проживання та номінальний адміністративний збір, то зможете навчатися в Німеччині безкоштовно.

Хоча це не так престижно, як Гарвард або Кембридж, є кілька німецьких університетів, які увійшли до всесвітнього рейтингу топ-100.

До слова, концепцію дитячого садка було винайдено саме в Німеччині.

Вища освіта за кордоном. Університет Бонна.

Канада

Як і Німеччина, і Британія, Канада надає безкоштовну й обов'язкову шкільну освіту для всіх дітей, старших за п'ять років. Система вищої та шкільної освіти є однією з найкращих у світі, і завдяки їй дуже талановиті учні досягають успіху на світовій арені.

В середньому університети Канади посідають вищі позиції за більшість інших освітніх установ на планеті. Студенти з канадських університетів також мають успіхи у міжнародних наукових конкурсах.

Вища освіта за кордоном. Університет Royal Roads.

Австралія

Тільки в США і Великій Британії більше університетів з топ-100, ніж в Австралії. Хоча Австралійський національний університет посідає лише 19-е місце рейтингу, він пропонує чудову освіту.

Австралія також набирає багато балів за досягнення високого культурного розмаїття: студенти з усього світу переїжджають сюди, щоб завершити навчання. З інших країн приїжджають не тільки студенти, а й викладачі, привносячи свій колорит в освітній процес.

Австралійські університети стабільно отримують високі оцінки за вищу освіту, коли справа доходить до академічної репутації.

Вища освіта за кордоном. Австралійський національний університет.

Підготувала Ірина ГАРЧЕНКО


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter