Новини
Ракурс
Папуга, що вміє говорити

Як папуга допоміг розкрити злочин: 5 дивовижних історій

17 бер 2019, 12:45

Більшість пернатих вміють лише співати. Але деякі здатні навчитися говорити. І якщо папуга стане свідком злочину, він цілком може вас здати.


.

1. Підозріле воркування

Жінка з Кувейту, де перелюб заборонено законом, протягом певного часу підозрювала, що її чоловік зраджує її з їхньою домробітницею. Були невеликі ознаки: наприклад, коли вона рано повернулася додому з роботи і помітила, що чоловік нервує.

Коли домашній папуга почав вимовляти незвичні любовні слова, жінка вирішила поділитися своїми підозрами з поліцією. Адже якщо чоловік не казав таких речей їй, то як папуга міг вивчити їх? Однак оскільки виявилося неможливим довести, що папуга не чув цих фраз із телевізора, свідчення птаха було визнано недопустимими.

2. Це не моє ім'я

Африканський сірий папуга на прізвисько Зіггі теж допоміг виявити зраду. Хазяїн птаха одного разу з подивом почув, як його улюбленець сказав: «Привіт, Гарі!», коли задзвонив телефон його дівчини. Але ж чоловіка звали не Гарі.

За деякий час він почув, як папуга сказав: «Я кохаю тебе, Гарі». А ще видав звук, схожий на поцілунок, коли почув ім'я Гарі по телевізору. Чоловік поговорив зі своєю дівчиною, і та зізналася, що у неї був роман з Гарі. З дівчиною довелося розлучитися. Але мало з тим — коли папуга продовжував базікати про Гарі голосом колишньої, чоловік був змушений також відмовитися від свого улюбленця.

Папуга, що вміє говорити. Африканський сірий папуга. Фото: Found Animals Foundation / Flickr

3. Демонічний сміх

Навіть коли інших доказів вже вдосталь, папуга може привнести несподівану нотку в розслідування злочину. Коли в будинку в Південній Кароліні виявили жінку похилого віку, яка вмирала, покрита пролежнями, її дочку звинуватили в жорстокому поводженні зі старшими і нехтуванні (мати померла наступного дня).

Поліція тим часом помітила, що домашній папуга неодноразово кричав, просячи про допомогу, а потім сміявся. Слідство вирішило, що птах імітує взаємодію між матір'ю і дочкою: мати просить про допомогу, а дочка у відповідь сміється.

4. Повторюючи останні слова

Після того як у Мічигані у власному будинку було знайдено застреленим чоловіка, його папуга продовжував повторювати діалог, чергуючи чоловічий і жіночий голоси: «Забирайся!» — «Куди я піду?» — «Навіть не думай стріляти!»

Його дружині, яка, на думку поліції, намагалася накласти на себе руки, але їй це не вдалося, було пред'явлено звинувачення у вбивстві, її засудили 2017 року.

5. Здай злочинця

Історії про папуг, які здали злочинця, відомі ще з XIX століття. Лідер паризького злочинного синдикату Віктор Шевальє втік зі своїм улюбленим папугою з резиденції, де жив з дружиною Марі, перш ніж поліцейські увірвалися в його будинок.

Коли офіцера викликали в інше місце для, здавалося б, непов'язаного обшуку, він почув, як папуга крикнув: «Тоторо! Рірі!» — це були ласкаві прізвиська Віктора і Марі. Віктора було спіймано й заарештовано.

Переклад з англійської: Людмила КРИЛОВА

Джерело:http://mentalfloss.com/article/88127/5-times-jig-was-because-parrot-squawked


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter