Новини
Ракурс
Тварини, яких посадили у в'язницю або заарештували. Фото з відкритих джерел

8 тварин, яких посадили у в’язницю або заарештували (ВІДЕО, ФОТО)

21 лют 2019, 20:48

Покарання за злочин загрожує не тільки людям, а й тваринам. Ось вісім історій про те, як чотириногі й навіть пернаті опинилися за ґратами за скоєння злочину.


.

1. Голуб, підозрюваний у шпигунстві

У 2015 році індійські правоохоронці заарештували голуба, якого запідозрили у шпигунстві. На тілі птаха було виявлено повідомлення, частково написане урду — офіційною мовою Пакистану. Також там був номер телефону пакистанця.

Птах приземлився в селищі біля кордону Індії і Пакистану, неподалік від спірного регіону Кашмір, на який претендують обидві країни і який став причиною численних воєн.

Тому коли 14-річний хлопчик знайшов підозрілого голуба поблизу Кашміру, він передав його владі. Птаха доставили у ветеринарну клініку, де зробили рентгенівські знімки. І хоча правоохоронці не змогли знайти жодних конкретних доказів, вони тримали голуба під вартою, записавши його як «підозрюваного шпигуна» у своєму поліцейському журналі.

Пакистанці посміялися з цієї новини і заповнили соцмережі мемами з голубом, зображеним як агент 007.

2. Бобер, який прийшов по різдвяні покупки

У грудні 2016 року дикий бобер, напевно, вирішив, що звичайні дерева в лісі не надто підходять для свята. Він прийшов у магазин в окрузі Сент-Мері, штат Меріленд, щоб подивитися різдвяні ялинки і прикраси. Робочі почули, як тварина стукає предметами об підлогу, і зателефонували в офіс шерифа.

Поліція прибула на місце події з метою завадити боброві розгромити магазин. «Підозрюваний намагався втекти, але був затриманий службою допомоги тваринам», — пожартував шериф на своїй сторінці в Facebook.

Поліція не дозволила тварині закінчити шопінг і передала її в реабілітаційний центр дикої природи.

3. Папуга, який ображав жінку

У 2015 році поліція індійського штату Махараштра «заарештувала» папугу за те, що він неодноразово ображав жінку похилого віку. За словами місцевих мешканців, лаятися птаха навчив пасинок постраждалої. У них був майновий спір, і молодий чоловік навчив папугу викрикувати лайки щоразу, як поряд була мачуха.

Ситуація загострилася до такого ступеня, що обох — чоловіка і папугу — викликали в поліцію. Ображена жінка наполягала на арешті птаха. Однак папуга, мабуть, відчув, що щось негаразд, і тримав дзьоб на замку. За ним довго спостерігали, проте в поліцейській дільниці він не вимовив жодного слова.

Замість того щоб заарештувати папугу, поліція передала його лісовому департаменту, і тепер він може вільно літати і лаятися до кінця своїх днів.

4. Білка-переслідувач

Йдучи вулицею в західнонімецькому місті Боттроп у 2015 році, жінка помітила, що за нею ув'язався пухнастий сталкер — крихітна руда білка. Тварина переслідувала її і поводилася агресивно. Жінка не могла втекти від гризуна і, злякавшись, звернулася по допомогу в поліцію.

Білку зловили і «заарештували», доставивши у відділок. Там з'ясувалося, що тварина страждала від виснаження. Поліцейські годували гризуна медом і зрештою вилікували його. Після цього білку вирішили не тримати в камері, а відправили у рятувальний центр.

5. Мавпяча в'язниця в Індії

У 2004 році мавпа-розбійник прославилася тим, що тероризувала жителів міста Патіала в північному індійському регіоні Пенджаб. Вона була винною в безлічі злочинів: крала їжу з будинків, зривала ґудзики з сорочок людей, загрожувала дітям цеглою й одного разу навіть викрала чиїсь підручники з математики і калькулятор.

В результаті влада була змушена помістити тварину в «мавпячу в'язницю» — нині не існуючий центр затримання в Патіалі, призначений для приматів, які погано поводяться.

«Мавпяча в'язниця», яка діяла з 1996 року до середини 2000-х, була розташована в кутку місцевого зоопарку. Камера завширшки близько 5 метрів була захищена огорожею і дротяною сіткою. Напис на табличці був таким: «Цих мавп було спіймано в різних містах Пенджабу. Вони мають погану репутацію. Підходити до них небезпечно».

У Пенджабі водиться безліч мавп макак-резус. Через руйнування їхнього природного місця існування у джунглях тварини часто перебираються в пошуках їжі до міст. Мавпи з поганим характером схильні знищувати власність і приставати до людей чи й навіть нападати на них. Але оскільки індуси шанують Ханумана, бога мавп, вбивство цих тварин заборонено.

Макак-резус. Фото з відкритих джерел

Офіцери дикої природи в Пенджабі взяли справу у свої руки, відкривши в'язницю для мавп. Після того як примат потрапляв до неї, шансів на «дострокове звільнення» майже не було.

Станом на 2004 рік у в'язниці перебувало 13 мавп, всіх їх було ув’язнено за переслідування людей або вчинення дрібних злочинів. Однак пенітенціарну установу все ж було закрито, і влада оголосила, що її замінять «школою реформ», яка покликана навчити мавп бути менш агресивними.

6. Кіт, який допомагав організувати втечу з в'язниці

У перший день 2013 року кіт скооперувався з бразильськими ув'язненими, які, ймовірно, або планували втечу з в'язниці, або намагалися встановити контакт зі злочинцями на волі.

Білий кіт прогулювався біля головних воріт в'язниці в місті Арапірака на північному сході Бразилії, коли охоронці помітили, що його тіло обмотане стрічкою. Вони затримали тварину і виявили, що до неї прив'язані заборонені у в'язниці предмети, зокрема, пилки і свердла, навушники, картка пам'яті, акумулятори та зарядний пристрій для телефону.

Співробітники в'язниці розповіли, що вже бачили раніше, як цей кіт входив і виходив з в'язниці. Його виростили ув’язнені, і тварина часто перебувала під опікою однієї з їхніх родин. Однак поліція так і не змогла з'ясувати, хто з 263 в'язнів намагався використовувати кота у своїх цілях.

Після «арешту» і короткочасного ув'язнення кота доставили в місцевий притулок для надання медичної допомоги.

7. Суворе покарання для гарного хлопчика

На відміну від інших тварин з цього списку, собака Пеп був дуже хорошим хлопчиком. Але в 1924 році губернатор Пенсильванії засудив лабрадора до довічного ув'язнення без умовно-дострокового звільнення. Пеп був доставлений у в'язницю Філадельфії, де йому жартома видали номер ув’язненого і зробили фото.

Собака, який жив у в'язниці. Фото: Eastern State Penitentiary

Журналісти прозвали собаку Пеп — вбивця котів, оскільки він, подейкували, вбив кота губернатора. У ЗМІ здійнявся такий галас, що дружина губернатора в результаті дала пояснення щодо того, що сталося. Як виявилося, Пеп не вбивав її кота; просто її родина розводила лабрадорів, і собак було забагато. Пепа вирішили подарувати ув’язненим, щоби підняти їм настрій.

ЗМІ, як це часто буває, перекрутили факти, тоді як насправді Пеп був загальним улюбленцем у в'язниці і самостійно гуляв територією установи.

8. Злісний осел, який підставив хазяїна

У 2008 році поліція у південному мексиканському штаті Чьяпас заарештувала осла на ім'я Блекі після того, як він укусив чоловіка за груди і вдарив іншого, який намагався врятувати його. Поліція затримала тварину і замкнула її в тюремній клітці для п'яниць. «Якщо тут хтось скоює злочин, його садять у в'язницю, незалежно від того, хто він», — сказав офіцер.

Осел у в'язниці. Фото з відкритих джерел

Поліція заявила, що осел залишиться за ґратами доти, доки його власник не сплатить медичні рахунки постраждалих і заробітну плату за ті дні, коли вони пропустили роботу. Через три дні господар все заплатив і осла випустили.

Переклад з англійської: Людмила КРИЛОВА

Джерело:http://mentalfloss.com/article/94124/8-animals-have-been-imprisoned-or-arrested


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter