Новини
Ракурс
Отруєні страви. Фото з відкритих джерел

8 страв, якими відомі вбивці отруїли своїх жертв

14 лют 2019, 10:39

У той час як більшість отруйників протягом усієї історії підмішували свої смертоносні зілля і порошки в напої, дехто з них був схильний до кулінарного мистецтва і створював цілі страви.


.

1. Пироги з яблуками і чорносливом від Нанні Досс

Нанні Досс (Nannie Doss, 1905–1965) отруїла 12 членів сім'ї. Перед приготуванням пирогів з яблуками і чорносливом вона всю ніч вимочувала фрукти у щурячій отруті. Щойно пиріг діставався з духовки, вона посипала хрустку скоринку цукром, що, ймовірно, допомагало приховати смак отрути.

2. Банановий пудинг Анжетти Лайлс

Анжетта Донован Лайлс (Anjette Donovan Lyles, 1925–1977) була хазяйкою популярної закусочної в Мейконі, штат Джорджія. Заклад славився простими південними стравами і десертами, такими, як фірмовий банановий пудинг з ванільними вафлями.

Їй часто доводилося брати вихідні, щоб доглядати за двома вмираючими чоловіками, свекрухою і дочкою, кожного з яких вона вбила, додавши щурячу отруту в їжу. Водночас достеменно невідомо, якими саме стравами Анжетта отруїла своїх жертв.

Банановий пудинг. Фото: Ruth Hartnup

3. Молочний коктейль з арахісовим маслом від Бланш Тейлор-Мур

Бланш Тейлор-Мур (Blanche Taylor-Moore, 1933 року народження) відправила на той світ щонайменше трьох людей, які вмирали довго і болісно. Вбивця спочатку багаторазово подавала їм їжу з миш'яком, а потім, коли жертва опинялася в лікарні, приносила гостинці (зокрема, банановий пудинг), присмачені отрутою.

Молочний коктейль з ванільного морозива, молока і арахісового масла був улюбленим напоєм її другого чоловіка, преподобного Дуайта Мура, який вижив попри те, що рівень миш'яку в його організмі у 100 разів перевищував норму.

4. Ліда Саутард і її яблучний пиріг

Подейкують, що Ліда Саутард (Lyda Trueblood Southard, 1892–1958) і її сім'я переїхали з їхнього будинку в Міссурі приблизно в 1907 році після того, як побачили фотографію чоловіка, який тримає яблуко розміром з невеличку диню, вирощене неподалік від нового міста Твін-Фоллс, штат Айдахо.

Ліда додавала ці яблука в пироги... разом з миш'яком, який отримувала з вивареної липкої стрічки для мух. Цими пирогами вона отруїла чотирьох чоловіків і брата одного з них, а також дочку. І хоча вона до останнього дня заявляла про свою невинуватість, люди кажуть, що на її тілі зовсім не було волосся, що свідчить про тривалий вплив миш'яку.

Яблучний пиріг. Фото з відкритих джерел

5. Суп з молюсків від Лідії Шерман

Лідія Шерман (Lydia Sherman, 1824–1878) отруїла трьох чоловіків і вісьмох дітей молоком, вівсянкою і супом з молюсків.

Стандартний рецепт часів громадянської війни містить у собі солону свинину, картоплю, молюсків, а також багато молока і вершків. У випадку Лідії одним з інгредієнтів також був миш'як, який допоміг їй заробити 20 тис. дол. у вигляді нерухомості та 10 тис. дол. готівкою після смерті одного неугодного чоловіка.

Зі своїм наступним чоловіком вона обрала простіший шлях: підмішала миш'як у його пляшку бренді.

6. Дебора Грін і шинка з квасолею

Шлюб Дебори Грін (Debora Green, 1951 року народження) розпався влітку 1995 року, після чого її чоловік почав страждати на таємничі напади нудоти, блювоти і діареї. Спочатку він звинувачував комаху, що вкусила його під час нещодавньої подорожі до Перу, однак слідчі запідозрили недобре після того, як під час пожежі загинуло двоє дітей пари.

Поліція з'ясувала, що жінка у гніві підпалила власний будинок, а також що вона труїла свого чоловіка, додаючи касторові боби в його сендвічі з куркою і салатом і шинку з квасолею.

Рицинова олія зазвичай використовується як проносний засіб, але боби при подрібненні виробляють смертельний токсин рицин.

Сендвіч з шинкою. Фото: Flickr

7. Гриби Локусти

Римський імператор Клавдій (10 рік до н.е. — 54 рік н. е.) любив гриби, чим і скористалася Локуста. Вона діяла за наказом Агрипини Молодшої, четвертої дружини Клавдія, яка хотіла, щоб її син Нерон від попереднього шлюбу зійшов на престол.

Історики досі сперечаються щодо факту вбивства, однак є версія, згідно з якою Локуста додала сік блідої поганки у страву з улюблених грибів Клавдія — цезарських.

Є кілька версій щодо подальших подій — чи то це було отруєне перо, яке застрягло в горлі Клавдія, чи то клізма з отрутою, але в будь-якому разі смерть була повільною і болісною.

8. Керолайн Гріллс і чай з печивом

Керолайн Гріллс (Caroline Grills, 1888–1960) була успішним пекарем, вона доставляла домашнє печиво і тістечка до чаювання з родичами. До своїх солодощів вона додавала талій, популярну щурячу отруту, і, ймовірно, таким чином вбила чотирьох членів сім'ї. Симптоми отруєння талієм часто включають лихоманку, марення, конвульсії і прогресуючу сліпоту, що закінчується смертю.

Проте випічка Керолайн була такою смачною, що навіть коли її запідозрили у вбивстві, це не відвернуло її клієнтів. Один з родичів, якого пригостили зацукрованим імбиром, не зміг втриматися і не скуштувати його, внаслідок чого отримав біль у шиї та грудях і онімілі пальці ніг.

Зрештою Гріллс заарештували і звинуватили в чотирьох вбивствах і одному замаху на вбивство, проте засудили лише за одним звинуваченням. Її випадок був частиною цілої серії отруєнь талієм у післявоєнній Австралії, з десятками справ, кількома гучними судовими процесами і десятьма загиблими.

Переклад з англійської: Людмила КРИЛОВА

Джерело: http://mentalfloss.com/article/562463/dishes-used-poisoners-nannie-doss


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter