Новини
Ракурс
Щасливий шлюб

Стосунки в родині: у що вірять щасливі пари

17 вер 2017, 08:47

Бувають такі пари: багато років після шлюбу вони все ще дивляться одне на одного закохано, і ви напевно знаєте, що вони щасливі разом. Однак всі вони стикалися у своєму житті з труднощами, долали складні періоди. Стосунки, які приносять радість, не приходять без зусиль. Ці 15 правил працюють не лише для тих, хто давно в шлюбі, але й для всіх романтичних стосунків, за які варто боротися.


.

1. Щасливі пари вірять, що ключ — у спілкуванні.

Комунікація — це важка праця, але вона є надзвичайно важливою для будь-яких стосунків. Якщо ви можете відкрито розмовляти з коханою людиною, ваші взаємини будуть міцнішати й розвиватися. Якщо ви тримаєте свої емоції в собі, пригнічуєте їх, бо не знаєте, як спілкуватися одне з одним, то це лише зашкодить вам обом. Спілкування — перший крок до тривалих стосунків.

2. Вони розуміють, що змінюватися — це добре.

Все життя — це зміни, то чому ж багато хто думає, що їх партнер має завжди залишатися таким самим? Зміни є дуже важливими для стосунків, вони допомагають вам рости разом. Не лякайтеся, якщо ви бачите, що ваш партнер змінюється, краще прийміть це. Щасливі стосунки зі змінами стають тільки міцнішими. Те, що колись вас дратувало, одного разу просто викличе усмішку — таке життя. Не намагайтеся уникнути змін.

Зміни є дуже важливими для стосунків, вони допомагають вам рости разом

3. Ми всього лише люди. Помилки трапляються, як і суперечки.

Ніхто не ідеальний: абсолютно всі припускаються помилок. І щасливі пари це прекрасно розуміють. Вони знають, що сперечатися про щось і воювати — це різні речі. Суперечка — нормальна частина будь-яких стосунків, важливим є те, як вона розв’язується. Люди, які щасливі разом, намагаються обговорити проблему замість того, щоб звинувачувати одне одного, мститися або намагатися зробити боляче.

4. Чесність — найкраща політика.

Всі ми чули про це раніше, однак саме чесність — той клей, на якому тримаються тривалі стосунки. Немає жодних вагомих причин, щоби приховувати щось від вашого партнера. Якщо ви будете відкритими й чесними, то це тільки зблизить вас, тоді як брехня і таємниці віддалятимуть одне від одного. Крім того, ви маєте знати, що вашій другій половинці можна розповісти будь-що, і вас не за це судитимуть. Коли щось іде не так, просто кажіть правду.

5. Вони — найліпші друзі.

Дослідження, проведене Національним бюро економічних досліджень, показало, що один з ключів до щасливого шлюбу полягає в тому, що ваш чоловік або дружина одночасно є вашим найліпшим другом. Щасливі пари діляться всім, вони багато часу проводять разом і дійсно насолоджуються компанією один одного.

6. Вони веселяться разом.

Стосунки — це постійна робота, проте який в ній сенс, якщо ви не можете отримувати задоволення? Щасливі пари усвідомлюють важливість спільних розваг. Життя і так занадто серйозна штука, то чому б не зупинитися час від часу й не повеселитися? Намагайтеся проводити більше часу удвох, сміючись і пробуючи щось нове. Створюйте спогади, до яких вам обом буде приємно повертатися.

Щасливі пари усвідомлюють важливість спільних розваг

7. Вони розуміють важливість сексу.

Секс — важлива частина щасливих стосунків. Такі пари не уникають фізичного потягу, особливо вдаючись до цього як до покарання. Вони спокійно говорять про секс, без критики на адресу один одного. Секс у щасливих пар трапляється часто й регулярно, і кожен бере участь на рівних. І неважливо, наскільки ви зайняті: в житті завжди знайдеться час для сексу.

8. Друга половинка — завжди на першому місці.

Друзі, сім'я, робота, діти, спорт — в нашому житті так багато всіляких справ. Але щасливі пари завжди віддають пріоритет один одному. Вони ніколи не нехтують одне одним, якщо з'явилися якісь справи, і завжди знайдуть час, щоби показати своїй половинці, наскільки вона важлива.

9. Завжди має бути час для того, щоби побути на самоті.

Щасливі пари насолоджуються часом, проведеним разом, проте вони так само добре розуміють, що іноді людині потрібно побути на самоті. Такий час, коли ви перебуваєте на самоті, допомагає не з’їхати з глузду і підтримувати стосунки. Рефлексія (розмірковування про свої почуття і переживання) — важливий аспект особистісного зростання, але ви не можете зануритися в себе, якщо постійно перебуваєте поруч з іншою людиною.

10. Вони реалістичні й живуть відповідно до своїх доходів.

Гроші — одна з найпоширеніших тем для суперечок. Особливо це актуально в тих випадках, коли один з партнерів не оцінює ситуацію реалістично. Бути реалістами й жити в рамках своїх доходів — ще один важливий аспект тривалих стосунків. Життя невідповідно до своїх достатків призводить до непотрібних стресів, тож переконайтеся, що ви можете відкрито говорити одне з одним про гроші й про те, як їх витрачати.

11. У них загальні життєві цінності.

Будь то важливість сім'ї, кар'єри, амбіцій або чогось іще, у щасливих пар спільні цілі й цінності в житті. Двоє можуть дотримуватися різних релігійних або культурних поглядів, проте вони будуть щасливою парою, якщо їхні мета й цінності збігаються. Якщо обидва партнери вірять в одне й те саме, то це зміцнює їхні стосунки.

Двоє можуть дотримуватися різних релігійних або культурних поглядів, проте вони будуть щасливою парою, якщо їхні мета й цінності збігаються

12. Вони поважають одне одного.

Повага — це те, чого прагне в житті кожен, і часто її доводиться заробляти. Для щасливих пар характерна взаємоповага, і не лише тому, що вони вірять у те, що каже інший, а й тому, що у кожного є любов і розуміння свого партнера, який є найважливішою людиною в житті. Повага — це коли двоє можуть погоджуватися одне з одним або не погоджуватися, проте при цьому не буде жодної ворожості. Якщо взаємоповаги немає — вам доведеться боротися.

13. Вони підтримують одне одного.

Щасливі пари знають, що якщо трапиться якась халепа, то партнер завжди буде на їхньому боці. Вони підтримують один одного на шляху до мрії і щиро вірять у здібності іншого. Щасливі партнери можуть розраховувати один на одного і знають, що з такою підтримкою вони здолають будь-які випробування.

14. Вони розуміють, що у кожного своє життя.

Щасливі пари — не сіамські близнюки. Вони проводять багато часу разом тому, що їм це подобається, але водночас кожен живе своїм життям. Їхні захоплення та хобі можуть бути абсолютно різними, і це нормально. Адже саме через відмінності люди закохуються і захоплюються одне одним. Щасливі пари підтримують ці відмінності: власне життя допомагає вам залишатися цікавим партнерові.

15. Вони знають, що стосунки потребують роботи.

Справжні стосунки — це не тільки квіти та цукерки. Щоб вони тривали довго, над цим треба працювати. Щасливі пари розуміють, що іноді партнер буде їх злити або дратувати, розчаровувати й засмучувати. Всі люди припускаються помилок, а ваша друга половинка — всього лише людина. І у ваших силах долати негативні почуття, підтримуючи відкриті, чесні стосунки. Щасливі пари піклуються одне про одного, працюють над труднощами й не здаються.

Переклад: Людмила КРИЛОВА

Джерело: http://www.lifehack.org/articles/communication/15-beliefs-happy-couples-hold.html


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter