Новини
Ракурс

Щасливий шлюб: 7 речей, які ви маєте відпустити

11 чер 2017, 20:39

Для того, щоб стосунки були гармонійними й приносили радість обом партнерам, над ними потрібно працювати. Психолог Рейчел де Альто (Rachel DeAlto) пропонує кілька порад, які допоможуть кожній парі стати щасливішими.


.

1. Якщо він погано миє посуд

«Найчастіше я чую на своїх сеансах скарги на «неправильну» поведінку в побуті — нездатність прибиратися саме так, як цього хоче друга половина», — ділиться де Альто. За її словами, є пари, які всю зустріч з психологом присвячують сперечанням про те, хто має виносити сміття. Звісно, звучить безглуздо, але якщо такого роду зіткнення відбуваються регулярно, це дуже пригнічує.

«Головна порада в таких випадках може прозвучати як кліше, але що робити: не зациклюйтеся на дрібницях. Це дуже важливо, коли йдеться про шлюб», — пояснює фахівець.

2. Спілкування з сім'ями

Так, може бути болісно усвідомити, що двоє ваших найближчих людей на землі не хочуть проводити час разом. «Вам може здатися, що проблема дуже серйозна, але насправді, якщо казати про довгострокову перспективу стосунків, то це не так вже й важливо, — запевняє психолог. — Це нормально, якщо вони не дуже добре ладнають одне з одним».

Не намагайтеся добитися того, щоб ваша друга половинка і ваша сестра чи брат стали добрими друзями. Просто підтримуйте стосунки з ними обома і дозвольте їм бути самими собою.

3. Біль від минулих стосунків

Привиди минулого мають властивість даватися взнаки. «Ви маєте відпустити минуле, — каже де Альто. — Не чекайте, що ваш новий партнер повинен в чомусь бути схожим на попереднього».

Це легше сказати, ніж зробити, тому де Альто часто вдається у своїй практиці до технік гіпнозу й візуалізації. «Візуалізація — прекрасний спосіб відійти від минулого і почати рухатися вперед», — вважає вона.

4. Страх, що щось піде не так

Одруження означає, що відтепер вам доведеться розділити з іншою людиною абсолютно все — переконання, фінанси, майбутнє. Це може виявитися таким, що дуже лякає. Крім того, фокус на минулих стосунках може спричинити страх, що ваш нинішній партнер вчинить так само, як попередні. «Це часто стає перепоною — наприклад, якщо колишній вас зраджував, то тепер ви боїтеся, що нинішній чоловік теж обманюватиме», — пояснює психолог.

Ви маєте обговорювати свої страхи з другою половиною, щоб ви обидва могли розуміти, коли ваші тривоги заважають здатності тверезо мислити.

5. Егоїзм

Коли ви один, немає нічого поганого в тому, щоб концентруватися на своїх бажаннях. На чию ще думку зважати? «Відпустіть свій егоїзм, — радить де Альто. — Коли ви одружені, вам доводиться ставити інтереси іншої людини нарівні зі своїми. Я не кажу ставити їх вище — саме нарівні. У шлюбі вам доведеться бути набагато більш співчутливими, співпереживати глибше, ніж будь-коли».

6. Рання версія вас самих

Коли ви щойно познайомилися, ви, скоріш за все, були дуже ніжними одне до одного, уважними, пристрасними, але з часом стосунки змінюються. Де Альто радить прочитати популярну книжку «П'ять мов любові» (The Five Love Languages), де описані різні способи переживати й висловлювати свої почуття.

«Це дуже спрощене розуміння того, як зробити так, щоб людина відчула себе коханою. Проблема в тому, що ми часто використовуємо ці речі як виправдання, мовляв, він/вона не приділяє мені достатньо уваги. Але це інструмент, щоб дати іншому зрозуміти, що потрібно вам. Якщо хочете стосунків, як під час медового місяця, кажіть про свої бажання та потреби», — радить експерт зі стосунків.

7. Ваші уявлення про ідеальний шлюб

Можливо, ви знаєте пари, у яких, як вам здається, ідеальні стосунки. Але ви не можете знати всіх деталей, оскільки не спостерігаєте за ними цілодобово.

«Усвідомте, що є таке поняття, як еволюція особистості, яка триває протягом усього життя, — зазначає де Альто. — Зміни — це зовсім не погано, поки ви змінюєтеся разом. Відпустіть думки про те, що все має бути стабільно. Хто хоче залишатися в застої? Ніхто».

Переклад: Людмила КРИЛОВА

Джерело: http://www.redbookmag.com/love-sex/a45559/7-things-let-go-marriage


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter