Новини
Ракурс
Фото: Pexels / pixabay.com

Життя в парі: чому деякі речі варто робити окремо один від одного

3 тра 2018, 20:26

На початку стосунків усе, чого хочуть партнери, — це постійно бути разом. Разом спати, разом їсти, разом кудись ходити. Але щойно в житті все стабілізується і пара починає просто комфортно жити, багато що може змінитися. І навіть якщо у вас серйозні стосунки з партнером, ви зовсім не зобов'язані все робити разом.


.

Багато хто почувається ніяково, якщо робить щось сам, без другої половинки. Однак є речі, які цілком допустимо (і навіть бажано) робити окремо один від одного. І, що найголовніше, ви не повинні відчувати при цьому дискомфорт. Ось деякі з прикладів того, що ви цілком можете робити самостійно, не маючи щодо цього почуття провини.

1. Спати окремо

 

Так, у більшості пар заведено, щоби партнери спали в одному ліжку. Але іноді люди виявляються просто несумісними, коли йдеться про сон. Хтось постійно перевертається, хтось забирає собі всю ковдру, а хтось «зіркою» розкидається на все ліжко. І якщо через такі речі не вдається виспатися, то вам не має бути ніяково від того, що ви хочете спати окремо. Зрештою, сон є дуже важливим для загального стану організму, і це абсолютно нормально, якщо ви ставите на перше місце власне здоров'я.

2. Ходити в кіно

Часто-густо люди вважають, що перегляд фільмів — це розвага для двох. Але правда в тому, що немає жодної причини відмовляти собі в задоволенні, якщо ваш партнер просто не хоче йти. Чудова ідея — провести трохи часу на самоті, коли вам це потрібно, навіть якщо у вас є постійний партнер або чоловік/дружина. Сходити одному в кіно — не така вже велика справа. Можливо, у вас різні смаки і ви не можете вирішити, який фільм обрати. Нічого страшного! Вибирайте те, що подобається вам, і йдіть самі.

3. Займатися спортом

Ви точно хочете, щоб ваш партнер бачив вас спітнілих та з диханням, що збилося? Навряд чи. Для більшості людей тренування — не дуже-то й розвага. А для багатьох займатися поруч з партнером може бути ніяково або неприємно. Це абсолютно нормально, якщо ви з тих людей, хто надає перевагу пробіжкам на самоті. Або ж ви хочете максимально розслабити розум під час занять. Дехто ставиться до тренувань так само, як до медитації: це заняття для однієї людини. Не варто переживати, якщо вам більше подобається займатися в залі або бігати парком без свого партнера.

Фото: Free-Photos / pixabay.com

4. Веселитися з друзями

Психологи вважають, що для гармонійних стосунків дуже важливо, щоб кожен з партнерів мав своїх друзів. Ба більше, це абсолютно нереалістично — очікувати, що ваш партнер стане для вас усім, що вам потрібно. Дружба — важлива частина стосунків. Ходити кудись із друзями — навіть без партнера — дає вам обом необхідну перерву і різноманітне спілкування, яке потрібно для відчуття щастя. Ви ніколи не повинні почуватися винуватим за те, що йдете гуляти з друзями — це навіть вітається!

5. Подорожувати

Потрібна відпустка? Можливо, ви захочете відвідати друзів або родичів в іншому місті. Подорожувати поодинці — це те, чого багато людей, які перебувають у стосунках, намагаються не робити. Ну і заведено вважати, що удвох їздити веселіше. Безумовно, спільна відпустка додасть стосункам романтики, але самостійні подорожі теж мають безліч переваг. Це нормально — періодично виїжджати кудись на вихідні. Кожному потрібен час, щоби побути на самоті, і подорож — чудовий спосіб його отримати. Не соромтеся планувати самостійну поїздку. Ви обидва насолодитеся тим часом, що були не разом. А потім будете дуже раді побачити один одного.

* * *

Робити щось самому — це прекрасний спосіб зберегти свою незалежність, встановити межі й запобігти застою у стосунках. Звичайно, напевно є безліч речей, якими ви любите займатися разом зі своїм партнером. І це чудово. Однак багато чого можна робити самому. Ніхто не повинен почуватися винним через те, що іноді йому необхідно трохи часу для себе.

Переклад з англійської: Людмила КРИЛОВА

Джерело: https://www.powerofpositivity.com/never-feel-bad-about-doing-alone-relationship/


Помітили помилку?
Виділіть і натисніть Ctrl / Cmd + Enter